ARGENTINCI PRIJETE: Možemo da pobijedimo Srbiju, vjerujemo u naš DNK - Volim Podgoricu

ARGENTINCI PRIJETE: Možemo da pobijedimo Srbiju, vjerujemo u naš DNK 

Uoči današnjeg četvrtfinalnog duela protiv Srbije, selektor Argentine Serhio Ernandes i plej Fakundo Kampaco poručili su da su svjesni snage rivala, ali da će dati sve od sebe kako bi se plasirali u polufinale Mundobasketa.

“Idemo da damo sve od sebe jer želimo da se izmjerimo koliko smo jaki. Još nismo svjesni koliko možemo i šta je naša najbolja verzija. Do sada smo igrali odlično cijeli turnir, tako da vjerujem u naš DNK koji nas je karakterisao godinama. Ali kada govorino o protivniku kao što je Srbija, onda smo svjesni da moramo biti na 100 odsto fizičkih i mentalnih kapaciteta. Ipak, vjerujem da možemo u finale ako budemo maksimalno fokusirani. Nadamo se da nijesmo dostigli vrhunac jer godinama igramo zajedno za ovakva takmičenja. Luis Skola je lider grupe koji nas vodi na pravi način. Igrali smo dobru košarku protiv dobrih protivnika i pokazali da je timska igra iznad svakog individualnog učinka”, rekao je Kampaco.

Selektor Serhio Ernandes hvali protivnika.

“Srbija je veoma kompletan tim. Jako su visoki i bez problema mogu da izvedu petorku sa prosjekom 2,10 metara. Imaju veoma jake igače pod košem, a spolja Bogdanovića koji raznovrsno rješava probleme u napadu. Plus što su veoma iskusni. Moraćemo da odgovorimo brzinom, dinamikom, taktikom… I hrabrošću. Nekada se utakmice ne pobjeđuju, jer od protivnika vidite džina. I tu ne mislim na fizički izgled. Znamo da je Srbija možda i najveći kandidat za osvajanje Mundobasketa, ali znamo i da sa pravim razmišljanem i stavom možemo da pobjedimo svaku utakmicu.

Meč Srbije i Argentine počinje u 13 časova.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com