Home / NOVOSTI / Hronika / Dijete hitno evakuisano zbog bolesti!

Dijete hitno evakuisano zbog bolesti!

Kuzer “MSC Opera” na izlazu iz Kumborskog tjesnaca u Boki Kotorskoj zatražio je večeras preko Pomorskog operativnog centra Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore tzv. MEDICO intervenciju i pomoć – hitnu evakuaciju petogodišnjeg djeteta zbog bolesti.

Obaviješteni su svi državni organi – Sektor granične policije, Operativno-komunikacioni centar, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, a turistički čamac ”Gracijana” i plovilo pilotske službe Luke Kotor su preuzeli dijete u pratnji brodskog doktora i roditelja i prevezli ga do luke Zelenika, gdje ga je čekala ekipa ZHMP, agent brodara MSC i lučke vlasti.

Bolesno dijete je iskrcano sa broda u 22 sata, a 12 minuta kasnije stiglo je u luku Zelenika, gdje je iskrcano u pratnji dva roditelja i još jednog djeteta.

O akciji medicinske evakuacije sa “MSC Opere” bila je obaviještena i obalna radio-stanica Dubrovnik radio, jer se evakuacija oboljelog putnika odvijala i u hrvatskim teritorijalnim vodama sjeverno od rta Oštro. Dubrovnik Radio je takođe ponudio pomoć, ali za time nije bilo potrebe jer su reagovale crnogorske službe uz prethodno dobijenu saglasnost hrvatskih organa.

“MSC Opera” nastavila je svoje krstarenje Mediteranom i trenutno iz Boke plovi ka grčkoj luci Mikonos.

Bocanews

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com