Home / NOVOSTI / Društvo / NOVI UDAR NA KNEŽEVIĆA U CRNOJ GORI: Vlasniku Atlas banke blokirana sva imovina

NOVI UDAR NA KNEŽEVIĆA U CRNOJ GORI: Vlasniku Atlas banke blokirana sva imovina

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo odlučilo je da privremeno blokira imovinu crnogorskog biznismena Duška Kneževića i njegovih kompanija.

Tu odluku donio je sudija Miroslav Bašović, prenose Vijesti i podsjećaju da je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević ranije podnijela Bašoviću predlog za određivanje privremene mjere zabrane upravljanja imovinom kompanija čiji je Knežević stvarni ili “skriveni” vlasnik.

Kneževića, koji se trenutno nalazi u Londonu, Specijalno tužilaštvo tereti da je na čelu organizovane kriminalne grupe koja je, navodno, počinila više krivičnih dela i zloupotreba u privrednom poslovanju kako bi za sebe pribavili materijalnu korist.

Kako navodi portal, Vukčević je tražila da se Kneževiću zabrani upravljanje imanjima u Zeti, stanom na Svetom Stefanu i stanom u Podgorici, kao i upravljanje imovinom “Atlas grupe” u Podgorici.

Privremeno su blokirane i nepokretnosti budvanske kompanije “Mogren Hill” – dvije zgrade u Budvi, a specijalna tužiteljka tražila je i zabranu upravljana imovinom kompanije “Atlas Hotels Group”, koja posjeduje hotel, parcele i poslovne prostore u Baru i Sutomoru.

Privremeno je blokirana i imovina preduzeća “Jadranski Sajam”, na čije ime su upisane parcele, zgrade i stanovi u Budvi, a sud je zabranio i upravljanje imovinom podgoričke kompanije “Montenegroberza”, koja posjeduje dva poslovna prostora u Podgorici, kao i upravljanje sa dva poslovna prostora kompanije “CG Broker – Diler”.

Blokirana je i sva imovina kompanije “Atlas Invest”, koja posjeduje brojne stanove, poslovne prostore, zgrade i parcele na Svetom Stefanu, u Budvi, Bečićima, Baru, Podgorici i Kolašinu.

IZ SDT-a su predlogom tražili da se zabrani i upravljanje imovinom Opšte bolnice “Meljin” u Herceg Novom, ali i kompanije “Montenegro-Expres Group” koja upravlja tom ustanovom, kao i i upravljanje akcijama ili udjelom koji su upisani na crnogorske i of šor kompanije, u kojima je Knežević stvarni ili skriveni vlasnik.

(Tanjug)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com