Home / NOVOSTI / Hronika / UP: Uspješno realizovana aktivnost pod okriljem EMPACT-a

UP: Uspješno realizovana aktivnost pod okriljem EMPACT-a

Službenici Uprave policije i Uprave carina učestvovali su u operativnoj aktivnosti Dani zajedničke akcije Zapadni Balkan za 2019, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, u ovoj aktivnosti učestvovali su službenici iz 30 država i osam agencija i međunarodnih organizacija a koje su se udružile u okviru četiri EMPACT-ova prioriteta: nezakonita trgovina vatrenim oružjem, ilegalne migracije, prevare sa dokumentima ikrijumčarenje droge.

“Za vrijeme trajanja akcije na teritoriji Crne Gore, kao podrška Upravi policije, po prvi put su bili angažovani resursi Europol-a, mobilna kancelarija i forenzička podrška, što je omogućilo povećanu operativnost policijskih službenika na terenu.

Tokom ove aktivnosti provjeravano 214.147 lica, vozila i prostorija. Lišeno je slobode 175 lica.
U Crnoj Gori je za vrijeme trajanja aktivnosti provjereno 3.593 lica, 893 vozila, oduzeta su četiri komada oružja i lišeno je slobode šest lica”, navodi se u saopštenju.

Operacija je, prema njihovim riječima, koordinirana pod okriljem Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv kriminalnih prijetnji (EMPACT), kao dijela ciklusa politike Evropske unije, četvorogodišnjeg plana za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala.

Kako su kazali, ova operacija sprovedena je sa ciljem jačanja evropskih granica i unutrašnje bezbjednost.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com