PODGORICA: Opština će nam naplaćivati i parkiranje kod hrama - Volim Podgoricu

PODGORICA: Opština će nam naplaćivati i parkiranje kod hrama

Preduzeće Parking servis prošle sedmice počelo je izradnju parkirališta na platou nekadašnje Male pijace u Moskovskoj ulici (iza Hrama Hristovog vaskrsenja) i Ulici Velimira Terzića u Bloku pet.

Međutim, kako navodi direktor Parking servisa Nusret Canović, privremeno parkiralište ispred Rektorata Univerziteta Crne Gore (kod spomenika Svetog Petra Cetinsjkog) će uskoro biti zatvoreno, jer je na tom mjestu planirano formiranje parka. Sa nova dva zatvorena parkirališta, poručuje on, nadoknadiće parking mjesta bez kojih će ostati zatvaranjem parkirališta ispred Rektorata.

Canović kaže da će vjerovatno uskoro biti zatvoren parking ispred Rektorata, jer je najavljeno da će na tom mjestu biti formirana zelena površina, odnosno park.

“Još ne znamo da li će biti uzeta cijela površina ili dio nje. Ali, sigurno je da se to parkiralište zatvara u narednom periodu, ili makar dio njega”, kazao je Canović, uz napomenu da na ovom prostoru ima mjesta za oko 190 automobila.

Podsjetivši da je ovo zemljište u vlasništvu Univerziteta Crne Gore, on se nada da postoji mogućnost da dio te parcele i dalje bude korišćen kao parkiralište.

“Sa dva nova zatvorena parkirališta probaćemo da nadoknadimo mjesta koja ćemo izgubiti zatvaranjem onog kod Rektorata, da bismo izašli u susret zaposlenima u tom dijelu grada”, poručio je direktor Parking servisa.

Parcela nekadašnje Male pijaca, koja je bila neuređena površina je u vlasništvu Glavnog grada. Kako navodi Canović, za desetak dana to će biti uređeno zatvoreno parkiralište sa više od 100 mjesta.

“Asfaltiranje ove parcele trebalo bi da bude završeno danas. U toku je postavljanje zaštitne ograde. Nakon toga slijedi postavljanje kućice, naplatnih rampi… Biće izgrađeni trotoari uz parking i zeleni pojas između parkirališta i trotoara. Svi poslovi trebalo bi da budu završeni za desetak dana”, kazao je Canović, uz napomenu da će se na njemu parkiranje naplaćivati, kao i na drugim zatvorenim parkiralištima, 40 centi po satu.

U Ulici Velimira Terzića u Bloku pet (na mjestu ukrštanja bulevara Mihaila Lalića i Džordža Vašinsgtona) u toku je postavljanje ograde. Biće oko 90 zoniranih parking mjesta, koja su kao i ostalih 400 u ovom dijelu grada u vlasništvu Parking servisa.

“Na ovom parkiralištu će biti 90 parking mjesta. I tu bi postavljanje kućica, rampi i ostali poslovi trebalo da budu gotovi za desetak dana”, kazao je Canović, uz napomenu da će i na ovom parkiralištu parkiranje koštati 40 centi po satu.

Podsjetivši da je na ovom mjestu, gdje su do sada bili obilježeni parkinzi treće zone, cijena bila takođe 40 centi po satu, direktor Parkinga ističe da će zatvaranjem posebno biti povoljno za zaposlene u ovom kraju jer će moći da kupe mjeečne karte po cijeni od 20 eura. Pojašnjavajući da su zaposleni u ovoj zoni mogli da parkiraju vozilo najduže tri sata, on naglašava da ih se javilo već 76 za mjesečne karte.

“Za stanare Bloka pet na zatvorenom parkiralištu imaćemo povlašćene karte po cjeni od 30 eura (mjesec dana 24 časa dnevno) ili 20 eura (svakoga radnog dana od tri sata poslijepodne do devet ujutro i vikendom 24 sata)”, naveo je Canović.

Navodeći da u ovoj zoni ima oko 500 parking mjesta, direktor Parking servisa kaže da će ostati dovoljno zoniranih parking mjesta za stanare, koje oni inače mogu platiti po povlašćenoj cijeni od sedam eura mjesečno. Smatra da neće štetiti stanarima koji su već imali povlašćene karte, jer u će u zoni ostati dovoljno parking mjesta.

“Da bi izašli u suret i zaposlenima odlučili smo da ogradimo i dio parkinga u Bloku pet”,kazao je direktor Parking servisa, uz napomenu da će mjesečne karte za ovo i zatvoreno parkiralište iza Hrama koštati 20 eura.

Pobjeda

3 komentara

  1. Hello, i study your blog often and i own an analogous one and i used to be just wondering if you get much of spam comments? If so how do you catch it, any plugin or anything you’ll be able to advise? I get thus often lately it’s driving me crazy so any help is very abundant appreciated. for older folks, retirement or a huge promotion at work is a time when celebration events are going to be a great idea.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com