TRAGEDIJA KOJA JE ZAVILA U CRNO PODGORICU: “Ovaj čovjek nije kriv. Sin i snaha su bili svega svjesni takvog nevremena. Što se mene tiče, sobodan je da ide kuda hoće” - Volim Podgoricu

TRAGEDIJA KOJA JE ZAVILA U CRNO PODGORICU: “Ovaj čovjek nije kriv. Sin i snaha su bili svega svjesni takvog nevremena. Što se mene tiče, sobodan je da ide kuda hoće”

Žarko Kumburović i Veselin Vujošević, čiji su članovi porodica stradali u prevratnju čamca početkom februara na Skadarskom jezeru od manastira Sveti Nikola do obale, nisu se danas pridružili krivičnom gonjenju protiv sveštenika Neofita odnosno okrivljenog Gorana D. Kimpanova iz Zrenjanina, koji je upravljao tim čamcem.

Oni su pred sudijom Predragom Tabašem u Višem sudu u Podgorici, na održanom ročištu za priznanje krivice rekli da se ne pridružuju krivičnom gonjenju.

Žarko Kumburović je kazao da iako je ostao bez sina Ratka, snahe Jane i unuke Nine Kumburović, smatra da Kimpanov nije kriv.

“Ovaj čovjek nije kriv. Moj sin je čamcem prevozio dvije ture. Kimpanov je govorio, to sam saznao, da se sačeka da vjetar stane, i protivio se: “nemojte ljudi da žurimo, vjetar će prestati”. Ja njega ne teretim ni jedan dan. Sin i snaha su bili svega svjesni takvog nevremena. Što se mene tiče, sobodan je da ide kuda hoće. Ne pridružujem se krivičnom gonjenju. Smatram da nije kriv”, rekao je Kumburović.

Lekić, Krpović i Neofit(Foto: Komnen Radević)

Kimpanov je optužen da je izvršio krivično djelo “teško djelo protiv opšte sigurnosti”, odnosno zbog tragedije na ušću rijeke Morače u Skadarsko jezero, kada su stradale četiri osobe nakon prevrtanja čamca 03. februara 2019. Kimpanov je upravljao čamcem bez dozvole, koji se usljed jakih talasa izazvanih iznenadnim vjetrom prevrnuo, te da su se tada utopili Ratko, Jana i Nina Kumburović, te Darko Vujošević.

Viši državni tužilac Danka Ivanović – Đerić i okrivljeni Kimpanov zaključili su sporazum o priznanju krivice. Prema tom sporazumu, okrivljeni je prihvatio da bude osuđen na šest mjeseci zatvora, a koju kaznu će izdržati u kućnim uslovima, da plati paušal tužilaštvu i sudu po 100 eura i 484,50 eura za troškove vještačenja.

Advokat Damir Lekić, punomoćnik oštećenik porodica, nije se pridružio krivičnom gonjenju protiv Kimpanova.

Sudija Predrag Tabaš je nakon ročišta, kazao da će sud odluku donijeti I saopštiti 20. septembra.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com