Čaka traži ukidanje presude i novo suđenje - Volim Podgoricu

Čaka traži ukidanje presude i novo suđenje

Advokat Srđan Lješković juče je predao žalbu na prvostepenu presudu vođi navijačke grupe „varvari“ Aleksandru Čaki Ivanoviću, koji je osuđen na godinu zatvora zbog napada na službenika policije u Nikšiću nakon fudbalske utakmice Sutjeska–Budućnost. Presudu je u Osnovnom sudu u Nikšiću izrekla sudija Vesna Kovačević, koja je u obrazloženju navela da je tokom postupka nesumnjivo dokazano da je Ivanović izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno teret i to na način, na mjestu i u vrijeme kako je to opisano u optužnici.

Pored toga što traži ukidanje ove presude i vraćanje suđenja na ponovni postupak, Lješković je u žalbi ukazao da je presuda donijeta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka i pogrešno utvrđeno činjenično stanje.

–Prvostepeni sud je suvoparno i pravno nemilosrdno donio prvostepenu presudu. Naime, pobijana presuda donesena je na osnovu saslušanja pripadnika policije i uvida u video-zapise i fotografije sačinjene od strane policijskih službenika Uprave policije CB Nikšić, uz odbijanje za provođenje bilo kojeg predloženog dokaza od strane odbrane,a koji idu u prilog okrivljenom – piše u žalbi.

Lješković podsjeća da na video-snimku nedostaje 10 sekundi snimljenog materijala, što vidi kao namjeru izbjegavanja odgovornosti za neprofesionalno postupanje.

On je istakao da je jedini prihvaćeni predlog odbrane, koji je i proveden u postupku, vještačenje medicinske dokumentacije navodnih povreda oštećenog policajca, pri čemu je utvrđeno da nikakvih povreda zapravo nije ni bilo, na osnovu čega je tužilac morao precizirati optužni predlog.

– Sva lica koja su predložena kao svjedoci od strane odbrane radi donošenja nepristrasne odluke, a to su direktni svjedoci događaja, kao i lica koja mogu posvjedočiti o neposrednom ponašanju pripadnika policije prije samog krivičnog djela stavljenog na teret Aleksandru Ivanoviću, među kojima je i trener igrača Budućnosti Branko Brnović, odbijeni su, a neki predlozi nijesu ni zapisnički konstatovani. Ovakvim postupanjem prvostepenog suda mom branjeniku su flagrantno povrijeđena ljudska prava garantovana Ustavom Crne Gore i Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava – ukazao je Lješković.

On je predložio da podgorički Viši sud ukine presudu nikšićkog Osnovnog suda i predmet vrati na ponovno suđenje.

Ivanović je tokom suđenja negirao krivicu.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com