Humanost na djelu: Akcija dobrovoljnog davanja krvi službenika MUP-a i Uprave policije - Volim Podgoricu

Humanost na djelu: Akcija dobrovoljnog davanja krvi službenika MUP-a i Uprave policije

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije, danas su, u  saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, a u susret obilježavanju 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, organizovali u Podgorici humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Ovim humanim djelom koje ima za cilj da doprinese povećanju zaliha sigurne krvi kojima raspolažu naše zdravstvene ustanove iskazana je solidarnost i društvena odgovornost  pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, koji, ne samo što učestvuju u organizovanim akcijama, već se, u bilo koje doba dana i noći, odazivaju i pozivima za hitno davanje krvi u pojedinačnim slučajevima.

Dugogodišnja saradnja MUP-a i Zavoda za trasfuziju  krvi krunisana je prošle godine i potpisivanjem Memoranduma o saradnji, kojim je izgrađeno čvrsto partnerstvo u obavljanju najvažnijeg zadataka – obezbjeđenja dovoljnih količina sigurne krvi-tečnosti koja život znači, poručio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragan Pejanović koji je, takođe dobrovoljno dao krv.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, osim u Podgorici, organizovana je i u drugim gradovima širom Crne Gore.

Službenici MUP-a i Uprave policije će i u narednom periodu nastaviti da dobrovoljno daju krv kada god je to potrebno. Na  ovaj način pokazuju da su u službi građana, ne samo kada treba sačuvati njihov mir i bezbjednost, već i pokazati humanost i  požrtvovanost.

 

 

 

 

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com