Home / NOVOSTI / Hronika / Nenad Ilić (39) optužen za šverc 20 tona kokaina
FOTO: Ilustracija

Nenad Ilić (39) optužen za šverc 20 tona kokaina

 Pomorac i crnogorski državljanin Nenad Ilić (39) prvi je član posade protiv koga je podignuta optužnica zbog navodne povezanosti sa zapljenom 20 tona kokaina, vrijednog 1.1 milijardu dolara, u Filadelfiji ovog ljeta na brodu MSC “Gajane”.

Ilić je optužen da je prekršio pomorske zakone o švercu narkotika za koje je predviđena minimalna kazna od 10 godina zatvora.

Ilić, koji je, kako se navodi u optužnici, inženjer kadet na brodu “Gajane”, jedan je od šest uhapšenih članova posade u junu, ubrzo nakon zapljene kokaina. Ostali se nalaze u federalnom pritvoru, ali su vlasti odbile da iznesu informacije o tome da li se i za njih pripremaju optužnice, piše filadelfijski Inquirer.

Kokain je u junu pronađen u sedam kontejnera koji su prenosili vino, povrće, koštuničavo voće, metal i drugu robu namijenjenu Evropi, Africi i Aziji.

Prema dokumentima u čiji je posjed Inquirer došao, dva člana posade broda “Gajane”, Fonofave Tiasaga (28) i Ivan Đurašević (29) priznali su povezanost sa operacijom šverca droge.

Istražiteljima su kazali da su prihvatili minimum 50.000 eura kako bi se na brodu sakrio kokain. Oni su kazali da su to učinili po uputstvu neimenovanog člana posade.

Ostali uhapšeni su Boško Marković (27), Aleksandar Kavaja (25) i Lauli Pulu (32).

Brod je vraćen švajcarskom vlasniku Mediterranean Shipping Co. (MSC) u julu.

Portparol kompanije je kazao da u potpunosti sarađuju sa vlastima u istrazi.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com