Admiral iz Crne Gore zataškao rasvetljavanje ubistva gardista u Topčideru? - Volim Podgoricu

Admiral iz Crne Gore zataškao rasvetljavanje ubistva gardista u Topčideru?

Visoki vojni funkcioner iz Crne Gore, po nalogu Vukašina Maraša, tadašnjeg zamjenika ministra vojnog SiCG stopirao je istragu o ubistvu gardista u kasarni Topčider 2004.

Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović pronađeni su mrtvi 5. oktobra 2004. godine, oko 9 ujutru.

Advokat Božo Prelević, koji je bio na čelu nezavisne komisije zadužene za ispitivanje smrti ovih mladića, spomenuo je u intervjuu za nedeljnik „Ekspres“ admirala, koji je po svaku cijenu i iz samo njemu znanih razloga želio da spriječi da se tijela mladića radi istrage ekshumiraju.

Beogradski mediji objavili su da je riječ o admiralu M.Ž. iz Crne Gore koji i sada živi u našoj zemlji. Maraševo ime, pošto više nije među živima, više se ne nalazi u spisima koji su nedavno formirani po ovom predmetu.

– Otac ubijenog gardiste Dragana Jakovljevića nije dozvoljavao da nezavisna komisija, koja je ispitivala ubistvo gardista 2004. godine, obavi ekshumaciju i ponovnu obdukciju. A onda, kada smo podnijeli izveštaj i kada je vidio da smo sve uradili pošteno, otac ubijenog vojnika Jakovljevića došao je da se izvini i zahvali. Tada mi je dao parče papira na kojem je pisalo ime jednog admirala i broj njegovog telefona. Rekao mi je da mu je taj admiral tražio da ni po koju cijenu ne dozvoli ekshumaciju tela svog sina. Rekao mi je da će njegov sin biti optužen za ubistvo ukoliko dozvoli ekshumaciju – ispričao je Prelević.

Na pitanje ko je taj admiral, advokat je izjavio da je to rekao Borisu Tadiću. Podsjetio je da je u to vrijeme Vojska bila zajednička za Srbiju i Crnu Goru, te da je taj admiral u međuvremenu penzionisan.

A kako beogradski mediji saznaju od obaviještenih izvora, taj „sumnjivi admiral“ najverovatnije je M.Ž.

– Prelević je zasigurno mislio na admirala M.Ž. Bio je strah i trepet u vojsci u tom periodu, mnogi su ga se plašili, a njegova riječ se bespogovorno slušala. On svoje penzionerske dane provodi u Crnoj Gori, rijetko dolazi u Srbiju. Nije poznat javnosti, ali mediji su ga 2004. pominjali kao kandidata za naslednika Branka Krge na mjestu načelnika Generalštaba Vojske SCG, budući da mu je bio blizak saradnik – kaže izvor.

(Borba.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com