Home / ŽIVOT + / Showbiz / “Moj otac je Crnogorac, odnosno Srbin iz Crne Gore. Nikada nisam opsovala pred ocem i majkom, nikada nisam smjela da kažem “neću” jedino “ne mogu””

“Moj otac je Crnogorac, odnosno Srbin iz Crne Gore. Nikada nisam opsovala pred ocem i majkom, nikada nisam smjela da kažem “neću” jedino “ne mogu””

Lidija Vukićević, jedna od najvoljenijih žena jugosolovenskog glumišta, voli da istakle da ima crnogorske korijene. Djetinjstvo je provela u Kraljevu u, kako kaže, porodici punoj ljubavi i poštovanja.

“U mojoj kući znao se red i poštovanje. Moj otac je Crnogorac, odnosno Srbin iz Crne Gore. Odrastala sam u tom duhu. Moj otac kad dođe kod mene znam da u 2 sata mora da se postavi ručak. Nikada nisam opsovala pred ocem i majkom, nikada nisam smjela da kažem “neću” jedino “ne mogu”. Imali su ogromno poštovanje za mene”, rekla je Lidija čiji je otac Vlastimir bio direktor Tehničke škole u Kraljevu, potom ministar obrazovanja.

Ona je u emisiji Balkanskom ulicom rekla da je brak njenih roditelja bio pun ljubavi šezdeset godina koliko su bili skupa, te da su više voljeli jedno drugo nego nju i njenu sestru.

“Oni su meni i sestri govorili “Sram vas bilo kako tako govorite”. Bili su prototip ljubavi, a ne navike. Otac je bio taktičar jer je moja majka bila ljepotica. Znao je da je drži. Nema pljeska bez druge ruke, a oni su znali da naprave taj pljesak i da traje. Ljubav je umjetnost”, rekla je Lidija.

Nezaobilazna tema u svim intervjuima fatalne glumice i bivše političarke jeste “Bolji život”. TV serija koja joj je donijela slavu ostala joj je u najljepšem sjećanju.

“Snimali smo pet godina, a da nismo dosadili jedni drugima. Mnogo smo se poštovali i družili van snimanja. Nikada se nismo posvađali ili pokačili. To se dogodilo tada i više nikada”, rekla je je Lidija.

RTS

loading...

One comment

  1. I tako naša draga Lidija uze za muža Mitra Mrkelu sa reke Bramaputre. Vukićevići iz Vasojevića se baš slažu sa Mrkelama koji dođoše u Srbiju u srednjem cijeku kao pomoćni radnici Osmanskog carstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com