ORUŽANI NAPAD NA SRBE! Albanci ubili Srbina na parkingu, pobjegli sa mjesta zločina, pa ispred kuće pucali i u drugog SRBINA - Volim Podgoricu

ORUŽANI NAPAD NA SRBE! Albanci ubili Srbina na parkingu, pobjegli sa mjesta zločina, pa ispred kuće pucali i u drugog SRBINA

Nakon fatalne pucnjave u bavarskom gradu Abensbergu, policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih. Tridesetdevetogodišnji Srbin ubijen je na jednom parkiralištu, a drugi je teško povrijeđen na drugom mjestu zločina u gradu. Počinioci su se izvjesno vrijeme nalazili u bjesktvu.

Prema informacijama BILD-a, dvojica osumnjičenih u oblasti  Abensberg uhvaćeni su oko 19:30 sati – gotovo sat i po nakon što je policija primila prvi hitan poziv.

FOTO: PROFIMEDIA

 

Policija je bila raspoređena u velikom kontingentu, a helikopter je kružio iznad grada.

 

FOTO: PROFIMEDIA

– U 18.10 policija je obavještena o hitnom pozivu. Dvojica muškaraca navodno su napala muškarca ispred tržnog centra u Abensbergu. Ispaljeno je nekoliko hitaca. Žrtva je umrla na parkingu. Osumnjičeni su pobjegli kolima – rečeno je iz policije.

Karina Šafer (16) bila je u tržnom centru sa svojim dečkom koji je za njemački BILD dao izjavu:

 

FOTO: PROFIMEDIA

„Htjeli smo samo da kupimo igricu. Kada smo stigli, mnoštvo policijskih automobila je već stajalo ispred supermarketa. Nastala je panika, niko nije izostavljen.”

 

FOTO: PROFIMEDIA

U međuvremenu, na drugom mjestu zločina u gradu sa 14.000 stanovnika došlo je do drugog napada.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Glavni inspektor Tomaško kaže:

“Oko 30 minuta kasnije stigao je još jedan hitan poziv iz Abensberga. Ispred kuće je upucan drugi muškarac. U smrtnoj je opasnosti. Sumnjamo da su to isti počinioci. Obojica su pobjegli kolima. O motivima djela ne možemo reći ništa. 46-godišnji muškarac je teško povrijeđen. Svjedoci su mogli da opišu vozilo koje je pobjeglo sa mjesta nesreće.”

 

FOTO: PROFIMEDIA

Pojedini njemački mediji navode da su osumnjičeni Albanci sa Kosova, a obje žrtve su državljani Srbije. Policija pretpostavlja da postoji veza između dva djela. Trenutno nema dokaza da je više ljudi bilo umješano u zločin, rekao je portparol policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com