HARADINAJ SE OGLASIO POSLIJE TOTALNOG DEBAKLA NA IZBORIMA: Njegova stranka osvojila manje od 15 odsto glasova - Volim Podgoricu

HARADINAJ SE OGLASIO POSLIJE TOTALNOG DEBAKLA NA IZBORIMA: Njegova stranka osvojila manje od 15 odsto glasova

Kandidat za “premijera” ispred koalicije Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratske partije Ramuš Haradinaj izjavio je na konferenciji za novinare da je izborni proces protekao pravilno i bez većih problema.

Prema prvim procjenama njegova stranka nije prošla ni 15 odsto glasova.

On je dodao da su građani pokazali političku zrelost.

– Potvrđeno je da je mandat siguran kada se vrati narodu, naročito u trenucima političkih pritisaka – kazao je Haradinaj koji je do sada bio na funkciji premijera tzv. Kosova.

Ramuš Haradinaj

Foto: Profimedia

Prema prvim rezultatima izbora na KiM, pokret “Samoopredeljenje” Aljbina Kurtija vodi sa minimalnom razlikom u odnosu na Demokratski savez Kosova (DSK) Ise Mustafe – 28,1 odsto prema 27,9 odsto.

Aljbin Kurti

Treća po broju glasova 25,8 odsto je Tačijeva Demokratka partija Kosova (DPK), a Haradinajeva Alijansa za buducnost Kosova ( AZBK) i Socijaldemokratska partija osvojile su 12,3 odsto, dok je Koalicija Socialdemokratska inicijativa, Alijansa za novo Kosovo i Partija pravde osvojila 5,8 odsto.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com