“Ko bude mislio da je ovo sada manje bitno i bude se tako ponašao na terenu, obećavam da ga neće više biti na spisku dok sam ja selektor” - Volim Podgoricu

“Ko bude mislio da je ovo sada manje bitno i bude se tako ponašao na terenu, obećavam da ga neće više biti na spisku dok sam ja selektor”

Crnogorska fudbalska reprezentacija je počela pripreme za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – duele sa Bugarskom u Podgorici 11. oktobra i Kosovom u Prištini tri dana kasnije koji, nažalost, nemaju veliki rezultatski značaj.

„Hrabri sokoli” su porazom od Češke u Podgorici prije nešto manje od mjesec izgubili sve šanse da se plasiraju na EP, ali selektor Faruk Hadžibegić ne želi da dijeli utakmice na bitne i manje bitne.

– Ko bude mislio da je ovo sada manje bitno i bude se tako ponašao na terenu, obećavam da ga neće više biti na spisku dok sam ja selektor. Svaka utakmica je važna, obaveze moraju da se ispoštuju, igranje za reprezentaciju to zahtijeva. Više puta sam rekao da me je stid što smo peti na tabeli i to moramo da promijenimo. Imamo motiv da se borimo da budemo četvrti ili treći, na kraju i to može da bude važno za Ligu nacija – rekao je Hadžibegić i dodao:

– Ova ekipa mora da ima obavezu da ide na pobjedu u svakoj utakmici, bez obzira na sve teškoće. Svjestan sam naše situacije, ona ne odgovara našim ambicijama, ali imam želju da idemo na trijumf u obje utakmice, to sam i rekao igračima. Šta će se desiti – vidjećemo – naveo je Hadžibegić.

Prvi rival je Bugarska, tim koji je u sličnoj situaciji kao Crna Gora i koji posljednjih godinu nije pobijedio.

– Imamo mi naših problema da ne mislimo o drugima. Znam i da Bugari imaju novog selektora, da su ambicije drugačije, ali neka se svako nosi sa svojim problemima. Cijenim svakog protivnika. Mi imamo kvalitet, u to sam ubijeđen, ali naiđe period kao sada da ne ide. Mislim da smo na dobrom putu da izađemo iz tog tunela, vidim želju kod momaka – istakao je crnogorski selektor.
Hadžibegić je debitovao pobjedom nad Mađarskom u prijateljskom meču, nekoliko dana kasnije je naš tim poražen od Češke u kvalifikacijama.

– Po meni, bolje smo igrali protiv Češke nego protiv Mađarske. A rezultat govori drugačije. U duelu sa Česima nismo imali rješenja za njihove prekide, promašili smo šanse kod 0:0, da nismo, bilo bi sve drugačije. Moral nam je pao nakon prvog gola…

I opet ne može bez izostanaka – otpali su Žarko Tomašević i Marko Vešović zbog povreda, nema ni Marka Bakića.

– Žao mi je svakog sportistu koji se povrijedi – rekao je Hadžibegić i pozvao navijače:

– Očekivao sam više navijača protiv Češke. Nadam se da će nam publika pomoći, sada nam je pomoć neophodna. Ali, i mi moramo da se potrudimo da na terenu zaslužimo da se navijači vrate – zaključio je Hadžibegić.

Pored golmana Danijela Petkovića i Andrije Dragojevića, prvi trening su odradili Marko Janković, Marko Simić, Dušan Lagator, Vukan Savićević, te igrači iz domaće lige koji su naknadno pozvani – Damir Kojašević, Aleksandar Šofranac, Darko Bulatović (Sutjeska), Nemanja Sekulić (Zeta) i Luka Mirković (Budućnost).

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com