POLOŽEN KAMEN-TEMELJAC ZA IZGRADNJU AUTO-PUTA BEOGRAD-SARAJEVO: Ovo je istorijski dan za sve nas - Volim Podgoricu

POLOŽEN KAMEN-TEMELJAC ZA IZGRADNJU AUTO-PUTA BEOGRAD-SARAJEVO: Ovo je istorijski dan za sve nas

Predsjednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan svečano su otvorili početak izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo.

Polaganju kamena temeljca prisustvovovali su i članovi Predsjedništva BiH, Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

“Ovo je nekako vraćanje duga ovom narodu, regionu, kraju. Kroz istoriju nijesu se gradile komunikacije da povežu Bosnu i Srbiju. Uvjeren sam da samo gradnja puteva omogućava ljudima prednosti da se bolje živi i sve to ne bi bilo moguće da nije bilo opredjeljenja Srbije i predsjednika Vučića da se izgradi ova važna komunikacija”, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik govoreći na početku svečanosti.

“Danas smo svi zajedno svjedoci istorijskom trenutku među našim zemljama. Mogu reći da sam veoma ponosan što se danas okončava 12 važnih projekata. Početkom 2018. u Istanbulu smo održali sastanak sa dragim prijateljem Vućićem, a taj sastanak je otvorio put za realizaciju ovog projekta. Nakon toga smo uložili velike napore da bismo realizovali projekat mira na Balkanu. Most preko Save čiji temelj danas postavljamo vidimo kao most prijateljstva jer ima posebnu vrijednost za cio region. Želim da naglasim da imamo velika očekivanja od naše kompanije ‘Tašjapi’ u pogledu realizacije ovog projekta na najbolji mogući način i nadam se da će taj projekat završiti u što kraćem roku”, kazao je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Uzgradnja autoputa počinje deset mjeseci od potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica potpisan je krajem prošle godine, a dokument su potpisali potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, v.d. direktora “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak i predsjednik turske kompanije “Tašjapi” Emrulah Turanli.

(Agencije)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com