Pobjeda poklanja koncert Podgorici: KIC pop hor na Trgu nezavisnosti - Volim Podgoricu

Pobjeda poklanja koncert Podgorici: KIC pop hor na Trgu nezavisnosti

U susret jubileju – 75 godina postojana, Pobjeda u četvrtak veče poklanja koncert KIC pop hora na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Koncert počinje u 20 časova, a publika će uživati u popularnim partizanskim i antifašističkim pjesmama među kojim su: ,,Teče Tara“, ,,Oj, đevojko drugarice“, ,,Bilećanka“, ,,Crveni makovi“, ,,Kraj Sutjeske hladne vode“ koje će KIC pop hor izvesti pod dirigentskom palicom Saše Barjaktarovića i uz soliste hora Jovana Vukovića, Tamaru Pavićević, Vesnu Kraljević i Dubravku Živković.

Uz KIC pop hor nastupaće i orkestar Počasne garde Vojske Crne Gore, folklorni ansambl KIC-a ,,Budo Tomović“, dječji hor Umjetničke škole za muziku i balet ,,Vasa Pavić“, i balerine plesnog studija ,,Allegre“ i baletske škole ,,Vasa Pavić“.

Ovo je treći koncert koji je Pobjeda do sada organizovala. Na trgu u Nikšiću, uoči Dana nezavisnosti, antifašističke pjesme pjevao je hor ,,Zahumlje“, dok je KIC pop hor nastupao na Cetinju za Dan državnosti.

Osim koncerata, Pobjeda je u gradovima u kojima je izdavan ovaj list, u Nikšiću i na Cetinju poklonila botaničke bašte sa po 75 sadnica.

Botaničku baštu dobiće uskoro i gimnazija ,,Slobodan Škerović“ u Podgorici, a u godini jubileja Pobjeda realizuje i bogatu izdavačku djelatnost.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com