“Ponekad bi poslao po 50, a nekada i 100 eura, majci i ocu i bratu starijem koji je nezaposlen” - Volim Podgoricu

“Ponekad bi poslao po 50, a nekada i 100 eura, majci i ocu i bratu starijem koji je nezaposlen”

Suđenje Aleksandru Konataru, optuženom da je prilikom pljačke kladionice  “Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, usmrtio košarkaša Ljuba Jovanovića  ubijen 30. juna 2011. godine, hicem iz pištolja, nastavljeno je danas u  Višem sudu u Podgorici. U ovom predmetu okrivljeni su Nikola Vuletić i  Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni  Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo.

Danas su  svjedočili Mirko i Ratko Vuletić, braća okrivljenog Nikole Vuletića,  koji su izjavili da je njhov brat od 2006., otišao iz Crne Gore u  Španiju, zaposlio se i formirao porodicu. Sud ih je pitao kakvu boju  očiju ima njihov brat. Mirko je kazao da su tamno zelene, a Ratko da  Nikola ima svijetlo zelene oči.

“Moj brat Nikola je otišao  da radi u Alikante u Španiji, na građevinu kod istog gazde, kako tada  tako i danas. Oženio se djevojkom iz Cetinja, imaju troje djece. Došao je na Cetinje 12. decembra 2017., sa porodicom, a vratio se u Španiju na  Božić 2018. Ovdje je sredio papire, ličnu kartu i pasoš, položio  vozački ispit. Nikola me uvijek zvao mobilnim telefonom povremeno kao i  majku, ili sa govornice, iz Alikantea. Kada je došao u Cetinje 2017.,  nije imao mobilni telefon, već je koristio od supruge Jelene. Ponekad bi  iz Španije poslao po 50, a nekada i 100 eura, majci i ocu, i bratu  starijem koji je nezaposlen”, ispričao je Mirko Vuletić.

Sudu je juče ispričao i svoj susret sa Vasilijem Todorovićem, koji je svjedočio u ovom procesu.

“Došao  je kod mene u prodavnicu gdje radim na Cetinje. Bilo je to u februaru  2019. godine. Rekao mi je da ga policija pritiska da reče nešto u vezi  mojeg brata, ovdje okrivljenog Nikole, i ako bude šta od toga, da će on  to već sjutra dan demantovati u novine. Rekao da je da mora da reče, a  on ne bi to da kaže, pa ako reče, one će to da demantuje. Rekao je da se  ne sjekiramo i da pozdravim roditelje. Ova muka nas je snašla i ova  priča već godinu i dva mjeseca, ne bih želio nikome. Spreman sam da se  suočim sa Todorovićem, kao i da pođem na poligraf”, ispričao je Mirko  Vuletić. Njegovu priču, kada je Nikola otišao u Španiju i kada se vratio  na Cetinje, potvrdio je i Ratko Vuletić.

Advokat Boris  Marinović, branilac Konatara, primijetio je da je ovim svjedočenjem  potvrđeno da do susreta nije došlo između Todorovića i Vuletića.

Tužilac, advokati odbrane, punomoćnici porodice Jovanović i predstavnik oštećene porodice, nisu imali primjedbi.

Suđenje se nastavlja 20. novembra.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com