SPOJENO CRNOGORSKO ARHITEKTONSKO ČUDO: Most ,,Moračica” visok 175 metara, širok 23,4 metra i dug 960 metara - Volim Podgoricu

SPOJENO CRNOGORSKO ARHITEKTONSKO ČUDO: Most ,,Moračica” visok 175 metara, širok 23,4 metra i dug 960 metara

Premijer Duško Marković obišao je danas most „Moračica” autoputa Bar – Boljare, čija je rasponska konstrukcija prekjuče spojena.

Most „Moračica“ je najveći pojedinačni objekat na prioritetnoj dionici Autoputa Bar – Boljare, visok 175 metara (od dna korita Morače do kolovoza od 205 metara), širok 23,4 metra i dug 960 metara.

“Spajanje rasponske konstrukcije mosta ‘Moračica’ najvažniji je događaj na ovom projektu. Samo će puštanje u saobraćaj autoputa Bar – Boljare biti važniji”, istakao je predsjednik Vlade.

Marković je istakao da je ova investicija vrijedna više od 70 miliona eura, da je završeno 95 odsto radova i da vjeruje da će most do marta 2020. biti završen u cjelini.

Moračica
Sa posjete Moračici(Foto: Vlada Crne Gore)

“Kažu mi da je ovaj most po veličini stopa treći u Evropi, a među deset u svijetu. Možete da zamislite kakav je to građevinski poduhvat”, kazao je premijer.

Premijer je rekao da imaju “snažna uvjerenja” da će kompletna prva dionica autoputa biti završena u ugovorenom roku, do 30. septembra naredne godine.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com