POGLEDAJTE VIDEO: Vozač gledao u mobilni, pa se zakucao u kolonu

Svakodnevno viđamo vozače koji koriste mobilni telefon tokom vožnje, nesvjesni da time dovode u opasnost sebe i druge učesnike u saobraćaju. Nadamo se da će neki od njih promijeniti svoje loše navike nakon što odgledaju ovaj video.

Sudeći po opisu videa osobe koja je snimak postavila na društvene mreže, radi se o tipičnom primjeru onoga što može da vam se dogodi kada ne pratite saobraćaj i ne gledate ispred sebe dok vozite. Vozače najčešće u tome ometa smartfon koji svojim brojnim funkcijama odvlači pažnju sa puta. Bilo da se radi o pisanju poruke, čitanju mejla ili nekoj drugoj aktivnosti – opasnost je ista.

U ovom slučaju vozač kamioneta nije na vrijeme primijetio kolonu ispred, pa je doslovno “počistio” automobil ispred sebe. Zatim ga je i gurnuo naprijed, pa je auto ostao zdrobljen između dva kamioneta.

Iako u mnogim savremenim modelima automobila u ovakvim slučajevima pomaže sistem automatskog kočenja i zaustavljanja, posebno u okviru adaptivnog tempomata, to ne znači da ove tehnologije postoje kako bi vozač u vožnji radio bilo šta drugo što nema veze sa upravljanjem.

Zato, još jednom upozoravamo da, bez obzira na potrebu i visinu kazne, nikada u vožnji ne koristite mobilne uređaje, tablete i sve ostalo što odvlači pažnju sa puta.

loading...

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close