Toše je izgubio život na današnji dan prije 12 godina - Volim Podgoricu

Toše je izgubio život na današnji dan prije 12 godina

Pjevač Toše Proeski izgubio je život u 26. godini na današnji dan prije 12 godina u saobraćajnoj nesreći na autoputu A3 Zagreb – Lipovac.

Tužna vijest u rekordnom roku je obišla region kojim je zavladala tuga.

Toše je rođen 25. januara 1981. u makedonskom Prilepu. Karijeru je započeo kao 15-godišnjak na festivalu Makfest, a godinu kasnije započinje muzičku saradnju s Grigorom Koprevom. Na turneje izvan granica Makedonije krenuo je 2002, a godinu kasnije dobio je nagradu Majke Tereze za svoje brojne humanitarne nastupe. Kao UNICEF-ov ambasador dobre volje pomagao je djeci, a njegova pjesma ”This World” postala je himna te organizacije.

Svojim glasom ostavio je traga na muzičkoj sceni u svim zemljama bivše Jugoslavije, ali i šire. Muzičko obrazovanje je stekao na Muzičkoj akademiji u Skoplju, usavršavao se u Njujorku kod učitelja kod kojih su se podučavali vrhunski tenori poput Lučana Pavarotija.

Imao je velike hitove u duetima s Gocom Tržan, Tonijem Cetinskim, Esmom Redžepovom i Antonijom Šolom.

1 komentar

  1. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll definitely return.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com