Za 26.Podgorički maraton prijavljeno preko 650 učesnika - Volim Podgoricu

Za 26.Podgorički maraton prijavljeno preko 650 učesnika

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković  izabran je za predsjednika Organizacionog odbora. 26. Podgoričkog maratona, odlučeno je na današnjoj  konstitutivnoj sjednici. Za direktora manifestacije je izabran Vladimir Tomović, dok je sekretar i tehnički rukovodilac maratona Milan Madžgalj. Potpredsjednici Organizacionog odbora su: Gojko Banjević predsjednik Atletskog saveza Crne Gore, Zorica Kovačević predsjednica Opštine Danilovgrad, Tanja Stajović predsjednica Gradske opštine Golubovci i Nik Đeljošaj predsjednik  Opštine Tuzi.

Podgorički maraton  će se ove godine po kalendaru Svjetske atletske federacije održati 27. oktobra, a do sada je prijavljeno preko 650 učesnika iz 44 država svijeta.

“Kao i svih prethodnih godina gradska uprava je čvrsto stala uz organizatore, sa namjerom da u godinama koje su pred nama nastavimo da unaprjeđujemo Maraton, da učinimo da se poveća broj takmičara i da animiramo širu društvenu zajednicu , kako bi što više naših sugrađana i ljudi iz cijele Crne Gore uzeli učešće u aktivnostima koje će pratiti ono što  će biti glavni događaj toga dana, a to je sama maratonska trka“ istakao je gradonačelnik Vuković.

On je naglasio da je izuzetno  srećan što glavni grad pripada globalnom pokretu i što ima priliku da se podiči činjenicom da se Podgorički maraton nalazi u kalendaru Svjetske atletske federacije, odnosno u grupi najprestižnijih maratona iako su naše finansijske mogućnosti skromnije u odnosu na region i šire.

„Smatramo da ova manifestacija zaslužuje dužnu pažnju i veću podršku i pomoć i grada i šire društvene i poslovne zajednice“, istakao je gradonačelnik.

On je podsjetio da je na nedavno održanom sastanku sa predstavnicima Atletskog saveza Crne Gore priča o izgradnji Atletskog stadiona u Podgorici pomjerena sa „mrtve tačke“.

„To je nešto što je već dugo stvar potrebe, ne samo ove organizacije, već i nas kao Glavnog grada koji je jedini grad u Evropi koji nema tu vrstu sportske infrastrukture.  Mi smo definisali lokaciju i očekujemo da organi Atletskog saveza i naše kolege iz Sekretarijata za prostorno planiranje urade ono štp je do njih, kako bismo mi u nekom kratkom roku stvorili sve pretpostavke za početak izgradnje jednog takvog objekta“ , zaključio je Vuković.

Zorica Kovačević je istkla da će se opština na čijem je čelu aktivno uključiti u  organizaciju marataona. raduje što će biti preko 350 takmičara za polimaraton i   da će doprinijeti organizaciji maratona.

Direktor maratona Vladimir Tomović je istakao da je Glavni grada ove godine u Budžetu povećao iznos sredstava za podgorički maraton što samo govori o odnosu grada i gradske uprave prema ovoj manifestaciji, te dodao da se nada pozitivnom trendu, kada je u pitanju broj učesnika i obaranju rekorda  Podgoričkog maratona.

Sekretar maratona Milan Madžgalj je saopštio da ASCG svim kapacitetima stoji na raspolaganju i izrazio zadovoljstvo što se na čelu Organizacionog odbora nalazi gradonačelnik dodajući da je Glavni grad prepoznao maraton kao brend Podgorice. On je ocijenio da se organizaciono – tehnički poslovi privode kraju  i  da su u završnoj fazi i najavio održavanje sjednice Direkcije maratona za 21. oktobar.

Pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada  Miloš Antić je istako da je maraton jedna od najvažnijih manifestacija u kalendaru sportskih aktivnosti Glavnog grada i da se prema njoj svi tako i ophode, sa ciljem da sve protekne na nabolji način. On je istakao da će resorni sekretarijat uložiti i dodatni napor da animira što veći broj osnovaca i srednjškolaca da uzmu učešće u prezentaciji projekta Dječija atletika koji će na dan maratona biti realizovan na Trgu nezavisnosti.

Podgorički maraton postao je brend glavnog grada Crne Gore i najveća atletska sportska manifestacija u našoj državi kao i jedna od najrespektabilnijih u regionu. Na njoj su u proteklom periodu učestvovali takmičari sa svih kontinenata. Po ugledu na sve svjetske maratone i trke na putu-cesti, u skopu manifestacije biće održane trke zadovoljstva na 5 i 8 km, namijenjene onima koji žele da se oprobaju u trčanju. To će biti i idealna prilika da veliki broj građana Podgorice uzme učešće u ovoj  manifestaciji, a svi podaci o 26. Podgoričkom maratonu mogu naći na linku:  http://www.maraton.co.me.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com