Nikola Mirotić donirao 30.000 EURA za izgradnju KUĆE sedmočlanoj porodici! - Volim Podgoricu

Nikola Mirotić donirao 30.000 EURA za izgradnju KUĆE sedmočlanoj porodici!

As Barselone ponovo pokazao veliko srce.

Nikola Mirotić je veliki košarkaš, ali i veliki dobrotvor.

Povratnik iz NBA lige u Barselonu je sredinom ove godine obezbijedio dom za porodicu Varga iz Vukovara, a sada je ponovo donirao veliki novac za pomoć onima kojima je potrebna.

Zajedno sa svojom porodicom, on je donirao 30.000 evra Humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe”, ovaj put za potrebe izgradnje kuće sedmočlane porodice Kojović sa petoro djece iz sela Trešnjevica u opštini Sjenica.

Ta organizacija saopštila je da sedmočlano domaćinstvo čine roditelji Negosav i Suzara, kao i njihovo petoro djece – Nemanja (11), Viktorija (9), Teodora (7), Viktor (6) i najmlađi Vladimir (4).

Kojovići trenutno žive u kući koju su dobili na korišćenje od šumarskog preduzeća, u kojem je Negosav zaposlen i radi kao šumar. Pored njegove plate, kao dodatni izvor prihoda ta porodica ostvaruje pravo na dječiji dodatak. U ovom trenutku, oni koriste dvije sobe i spavaju na ukupno četiri kreveta.

“Kojovići su se prošle godine zadužili novčanim kreditom u banci i kupili plac na kojem su planirali da započnu izgradnju svog porodičnog doma. Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji Humanitarne organizacije ‘Srbi za Srbe’ i Nikole Mirotića, porodica Kojović će sa svojih petoro djece do kraja 2019. dobiti novoizgrađeni i opremljen dom sa osnovnim kućnim namještajem i bijelom tehnikom, kako bi mali Kojovići imali pristojne uslove za dalje odrastanje”, saopštila je ta humanitarna organizacija.

Mirotić je na ovaj način još jednom pokazao veliko srce, jer je i u prošlosti bilo mnogo akcija u kojima je u teškim situacijama pomogao onima kojima je pomoć bila potrebna.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com