Home / NOVOSTI / Hronika / UŽAS: Tijelo bebe predale policiji u crnoj kesi za smeće, uhapšena porodilja (15) i njena majka

UŽAS: Tijelo bebe predale policiji u crnoj kesi za smeće, uhapšena porodilja (15) i njena majka

Tijelo tek rođene bebe policiji je predato zamotano u crnu kesu za smeće nakon što je sarajevska policija posumnjala da je maloljetnica počinila čedomorstvo, a u ovom slučaju, osim nje, uhapšena je i njena majka, koja joj je u tome pomogla, pišu “Nezavisne”.

Kako mediji saznaju nezvanično, maloljetnica starosti 15-16 godina porodila se 8. oktobra u stanu na Alipašinom polju, a u tome joj je pomogla majka.

“Nezavisne” saznaju da je majka maloljetnice policiji, koja im je nakon sumnje u čedomorstvo pokucala na vrata, navodno i predala novorođenče u kesi za smeće.

Osim toga, istražiocima je rekla da nije znala da joj je ćerka trudna sve do poroda, jer je djevojka bila punija i imala je krupniju građu.

Šokantan slučaj otkriven je kada je maloljetnica zbog obilnog krvarenja odvezena u Službu hitne pomoći, gdje joj je ukazana pomoć, a zbog sumnje na krvarenje posle porođaja ona je transportovana u bolnicu, na Odjeljenje ginekologije.

Policija je, istražujući slučaj u stanu za koji se sumnja da se u njemu porodila, navodno našla i krvave čaršave na krevetu.

Zbog zaštite identiteta maloljetnice nadležne institucije nisu komentarisale ovaj slučaj.

Kako je “Nezavisnim” potvrđeno iz Tužilaštva KS, zbog krivičnog djela čedomorstvo uhapšena je maloljetna osoba kojoj je određena adekvatna mjera u ustanovi.

Kako je potvrđeno, jednomjesečni pritvor je određen i punoljetnoj osobi, majci maloljetnice, zbog krivičnog djela pomoć počiniocu da prikrije tragove krivičnog djela.

Podsjećamo da je u avgustu E.L. (19) i njenoj majci E.H. iz Bužima zbog čedomorstva Kantonalni sud u Bihaću odredio jednomjesečni pritvor.

Sumnja se da se E.L. porodila na tavanu, a njena majka novorođenče je umotala u ćebe i ugušila.

I nju je otkrilo obilno krvarenje, a navodno su ljekaru rekle da je dijete rođeno mrtvo.

Naknadno je utvrđeno da je u pitanju čedomorstvo.

Mjesec dana ranije 43-godišnja žena iz Bihaća uhapšena je zbog sumnje da je posle porođaja bebu umotala u kesu i zakopala u blizini kuće.

nezavisne.com

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com