Sezona kupanja i u OKTOBRU, sunce izmamilo brojne KUPAČE - Volim Podgoricu

Sezona kupanja i u OKTOBRU, sunce izmamilo brojne KUPAČE

Iako je već kraj oktobra, sunčano i neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine izmamilo je brojne kupače na crnogorske plaže.

Milka Milošević iz Ivanjice bila je gošća Sutomora i Bara u maju i septembru, a ovih dana se zbog lijepog vremena odlučila da ponovo dođe.

“Predivno je, moja porodica i ja posebno volimo da dođemo van sezonskog špica i izbjegnemo gužve. Sada zaista uživamo u miru, plaže su čiste, usluga dobra. Nismo očekivali da će i u oktobru biti ovako lijepo”, istakla je Milošević.

Matu, takođe iz Srbije, bilo je potrebno svega pet minuta da se odluči i dođe na more u oktobru.

“Desilo se nevjerovatno vrijeme za ovo doba godine i trebalo mi je, zaista, svega pet minuta da se odlučim da dođem. Voda je odlična, čista i primjećujem da ima puno gostiju na barskoj rivijeri”, kazao je za Radio Bar i Bar Info gost iz Srbije.

Olesija iz Moskve je oduševljena zbog lijepog vremena u oktobru, ali i mira koji pružaju vansezonski mjeseci.

“Volimo Sutomore, jer je blizu Bar, divan grad, Podgorica, ali i Albanija, a posebno je lijepo sada. U julu i avgustu sjedimo kući, jer je gužva velika, na plažama nema mjesta i ne možemo ni da prođemo šetalištem, a kamoli dođemo do plaže sa bebom u kolicima. Ovih dana je predivno i zaista uživamo”, rekla je oduševljeno Olesija.

Foto: Bar info

Ugostitelji su zadovoljni što se sezona produžila do kraja oktobra i nadaju se da će tako biti i narednih godina.

“Smatramo da bi svaki oktobar trebalo da bude ovakav i da će u budućnosti biti još više gostiju, jer smo znatno ovdje u Sutomoru poboljšali ponudu , a posebno će tome doprinijeti najavljeno uređenje trga, šetališta i valorizacija tvrđave Tabija. Zahvaljujući novosagrađenim hotelima visoke kategorije i starim koji su renovirani, znatno je više turista iz Francuske, Engleske, Njemačke i Rusije”, kazao je Pavle Lukšić, ugostitelj iz Sutomora.

Zadovoljan je i njegov kolega sa Darko Babović.

“Iznenadio nas je oktobar i turisti to koriste maksimalno. Mi se trudimo da im ugodimo i, mislim, da svi uživamo. Posebno ove godine osjećamo poboljšanje u turizmu i ugostiteljstvu, jer unaprjeđujemo ponudu. Taj trend su prepoznali gosti i na našoj plaži ovih dana imamo mnogo turista iz Srbije, BiH, Rusije, Njemačke”, istakao je Babović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com