Pogledajte kako će izgledati novi hotel Durmitor na Žabljaku (VIDEO) - Volim Podgoricu

Pogledajte kako će izgledati novi hotel Durmitor na Žabljaku (VIDEO)

Predstavnici kompanije Durmitor Hotel and Villas, vlasnika Petrosa Stathisa, su danas nakon polaganja temeljca, budućeg hotela Durmitor, na Žabljaku predstavili projekat izgradnje.

Foto: CdM

Ovlašćeni zastupnik kompanije Goran Bencun je naglasio su uzimajući u obzir istorijsku važnost i osobenost pređašnjeg hotela, zadržali izglednost i apsolutno poboljšali atraktivitet i sadržaj jednog rizorta koji će imati pet zvjezdica. Kako je istakao odmor i raznovrsni sadržaji učiniće ovaj kompleks jedinstvenim i atraktivnim mjestom visokog planinskog turizma i pružaće izuzetan doživljaj tokom cijele godine.

Foto: CdM

“Poseban atraktivitet lokacije sadrži se u tome što je rizort u neposrednoj blizini Crnog jezera.  Planirano otvaranje je maj 2022. godine. Trenutna predračunska vrijednost ovog projekta je 20 miliona eura”, kazao je Bencun.

Foto: CdM

Prema njegovim riječima pri projektovanju, posebna pažnja je data činjenici da funkcija i moderni iskaz doprinesu jedinstvenoj slici sredine, kao i da novi objekat hotela zadrži sve bitne i karakteristične elemente spoljašnjeg izgleda starog hotela.

Foto: CdM

Tokom predstavljanja projekta Bencun je posebno naglasio da je unutrašnjost apsolutno modernizovana i usavršena hi-tech tehnologijom, luksuznim materijalima, modernim i izazovnim dizajnom, perfektno uklopljenim u inspiracije naslijeđenog lokaliteta.

Foto: CdM

“Rizort posjeduje 55 luksuznih SUITE jedinica i 12 vila opremljenih kaminima i prirodnim materijalima. Posebnu pažnju smo posvetili osjetljivim kategorijama, te je za lica sa invaliditetom obezbijeđeno šest smještajnih jedinica u objektu hotela, parking mjesta, rampe za savladavanje visinske razlike, kao i toaleti u skladu s propisima i svjetskim standardima”, najavio je on.

Foto: CdM

U okviru rizorta na površini od 1000 kvadrata prostiraće se Spa&Wellness centar, te teretana koja je opremljena najsavremenijom opremom, kao i sala za konferecije.

“U restoranima rizorta pratiće gastronomski doživljaji, gdje će biseri starih domaćih jela, biti kombinovani sa tekovinama modernog kulinarstva. Terase u prizemlju hotela se nalaze u nastavku lobija i vinskog i cigar bara, ostvarujući vezu između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora. Igraonica za djecu je jedinstvenih sadržaja, programa i rekvizita”, dodao je on.

Foto: CdM

Obezbijeđen je prostor za spoljni i unutrašnji parking prostor.

“Sve jedinice su povezane savremeno tehnički opremljenim liftovima. Rizort se prostire na pet nivoa koji se dopunjuju podzemnom garažom,
u potpuno identičnom konceptu pređašnje arhitekture. Tipske vile su orijentisane u dva nivoa, autentičnog lokalnog izgleda planinskih objekata ovih namjena”, rekao je Bencun.

Foto: CdM

Istaao je su u cilju očuvanja prirode i poštovanja prirodne sredine, za ovaj projekat izdvojili značajne resurse i investicije u nove, moderne geotermalne tehnologije.

Foto: CdM

“Takođe, da bi konzumacije vode bila smanjena, to jest da bi što manje opterećivali javni vodovodni sistem, koristimo bioprečišćivač. U pogledu očuvanja pejzažne zone, ovim projektom će biti izvršena dopuna zimzelenih stabala, sa 250 novih mladica”, pojasnio  je on.

Ovaj projekat će, kaće Bencun, u mnogome doprinijeti poboljšanju zaposlenosti, ne samo za potrebe rizorta u radu, već i u pripremnoj fazi, to jest u izgradnji gdje je na samom izvođenju radova angažovana lokalna kompanija.

Foto: CdM

“Naša preliminarna ocjena je da će rizort upošljavati 80 – 120 lica različitih profila za potrebe hotela, kao i 100 lica tokom izgradnje projekta, a značajan procenat i u neposrednoj saradnji. Projektovani profil gostiju će takođe imati pozitivan doprinos na lokalnu ekonomiju i sveukupni lokalni turizam”, zaključio je on.

Kamen temeljac za izgradnju hotela Durmitor danas u položili preijer Duško Marković, vlasnik kompanije Durmitor Hotel and Villas Petros Stathis i predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.

Izvor: 

2 komentara

  1. Substantially, the post is really the freshest on that noteworthy topic. I concur with your conclusions and also can eagerly look forward to your coming updates. Simply just saying thanks definitely will not simply be acceptable, for the amazing lucidity in your writing. I can promptly grab your rss feed to stay informed of any updates. Fabulous work and also much success in your business endeavors!

  2. My husband and i got now thrilled Edward managed to finish off his researching while using the ideas he gained out of the web site. It’s not at all simplistic to just continually be giving out ideas which usually some people have been selling. And we consider we now have you to give thanks to because of that. The type of explanations you’ve made, the easy blog menu, the friendships you aid to instill – it’s everything powerful, and it is helping our son in addition to our family imagine that the situation is excellent, and that is incredibly pressing. Thanks for all!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com