DF: Stanković i Katnić zataškavanjem korupcije postali direktni saučesnici - Volim Podgoricu

DF: Stanković i Katnić zataškavanjem korupcije postali direktni saučesnici

Demokratski front je danas saopštio da su Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić   zataškavanjem korupcije u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, od maja ove godine, postali direktni saučesnici u izvršenju tog krivičnog djela.

Oni su pozvali Katnića i Stankovića da već danas podnesu ostavke.

Na taj način bi se, kako navode iz DF-a, stekli uslovi da se sprovede nezavisna istraga, ne samo protiv aktera na snimku, već i samih Stankovića i Katnića.

“Takođe pozivamo ovaj čuveni dvojac da objasni crnogorskoj javnosti kako je snimak korupcije u MORT-u postao dokaz za tužilaštvo, a snimci na kojima se jasno vidi Migo Stijepović i koverta u kojoj se nalazi novac i spominjanje Mila Đukanovića, po riječima Milivoja Katnića nisu dokaz. Glavni specijalni državni tužilac je prije dvije nedjelje izjavio da ni snimci telefonskih razgovora profesora Duška Kneževića i Nena Vujoševića o korupciji u tužilaštvu nisu dokaz, ali zato jeste notes pronađen u kući Gorana Sita Rakočevića”, smatraju u  DF-u.

Neophodno je, dodaju, da Stanković i Katnić objasne da li su snimci dokaz samo kad na njima nema Đukanovića, Stijepovića, Stankovića, Katnića i “ostalih korumpiranih tužilaca i sudija”.

“A da su snimci dokaz kad se na njima ne nalazi niko od pomenutih osoba i njima bliskih lica. Treba li podsjetiti da je nekadašnji viceguverner Velibor Milošević takođe bio uhapšen na osnovu snimka razgovora između njega i profesora Kneževića”, ističu iz DF-a.

Posebno je pitanje, kako navode, zašto “zbog korupcije u MORT-u” od maja mjeseca nije sprovedena nijedna istražna radnja, i da je bilo potrebno da se snimak emituje u emisiji “Načisto” da bi tužilaštvo otpočelo istragu.

“Javnost očekuje i odgovor na pitanje ko je imao interes u tužilaštvu da ovaj slučaj drži u fioci sve vrijeme, i da li će biti uhapšen tužilac kome je ovaj predmet proslijeđen iz osnovnog tužilaštva u Kotoru?  Da li je javno obraćanje Duška Markovića posle emitovanja snimka dokaz pritiska na tužilaštvo o kojem je govorio Ivica Stanković, i da li to znači da je tužilaštvo podleglo pritisku i odabralo selektivni model djelovanja u borbi protiv korupcije”, saopšteno je iz DF-a.

Ostavka Stankovića i Katnića, smatraju, predstavlja logičan čin nakon što je ministar Pavle Radulović preuzeo svoj dio objektivne odgovornosti.

“Jer njih dvojica snose mnogo veću odgovornost od bivšeg ministra, zato što se šest mjeseci u tužilaštvu prikrivalo ovo krivično djelo. Uprkos nastojanjima jednog krila u DPS-u da razdvoji Katnića od Stankovića, svakim danom biva očiglednije da su njih dvojica paket aranžman koji je instituciju tužilaštva sravnio do temelja”, kazali su iz ovog političkog saveza.

 

1 komentar

  1. Thanks for the good critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a book from our area library but I think I’ve learned more from this post. I’m very glad to see such excellent information being shared freely out there..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com