PODGORICA: Uhapšeni Vladan Juretić i Zoran Bošković! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšeni Vladan Juretić i Zoran Bošković!

Građevinski inspektori Vladan Juretić i Zoran Bošković uhapšeni su po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici zbog osnovane sumnje da su učinili krivično djelo primanje mita.

Vladan Juretić uštedio skoro duplo više nego što je zaradio tokom prošle godine!

OBJAŠNJENJE INSPEKTORA: Sve je namještaljka! Kako neko ima pravo da nas snima?!

NOVI POKUŠAJ REKETIRANJA: Daj 20.000 eura ili ti rušimo zgradu!

SLUČAJ KORUPCIJE INSPEKTORA: MORT uputio 27 urgencija, tužilaštvo ćuti!

“Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Boškoviću je određeno zadržavanje do 72 sata. Tokom dana u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici biće saslušan i Juretić, nakon čega će biti preduzete dalje mjere i radnje u skladu sa zakonom”, saopšteno je iz VDT-a.

Podsjećamo, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio je juče ostavku na tu funkciju, nakon što je noć prije toga emitovan snimak na kom je budvanski investitor Boško Nenezić tvrdio da je Juretiću i Boškoviću davao novac više puta tokom jula 2018. godine.

“Ne znam ima li građanina Crne Gore koji plaća porez, a da mu sinoć nije bilo teško. Pokušali smo da gonimo jednog od dvojice inspektora koji se pominju, nismo u tome uspjeli. Pokrenuli smo nekoliko disciplinskih postupaka protiv njih, nismo uspjeli u tome. Zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku”, rekao je Radulović, obrazlažući svoju odluku.

Nekoliko sati nakon što je Radulović podnio ostavku, vršiocu dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Ivici Stankoviću je pismo uputio predsjednik Vlade Duško Marković, koji je ocijenio da je, uprkos zakonitom, blagovremenom i savjesnom postupanju policije, izostala efikasna akcija tužilaštva.

Potom se oglasio i Stanković, zatraživši od rukovodilaca Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici da mu hitno dostave izvještaje o postupanju u predmetu povodom korupcije u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

“Ukoliko se utvrde propusti u radu, zbog toga će se snositi odgovornost”, poručio je sinoć Stanković.

Izvor: CdM

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com