Dvije pobjede naših u jednom danu - Volim Podgoricu

Dvije pobjede naših u jednom danu

 

Sjajne vijesti sa Olimpijade za mlade šahiste koja se igra u Turskoj – dvije pobjede naše reprezentacije.

Danas je na programu bilo takozvano duplo kolo – igrane su dvije partije. Naši mladi šahisti su minimalnim rezultatom dobili oba meča: prije podne savladana je Portugalija a poslije podne Litvanija. Obje ove reprezentacije su bolje rangirane od naše, Portugal se nalazi na 20. a Litvanija na 23. startnoj poziciji. Više od pobjeda u mečevima imponovala je borbenost, ozbiljnost, zajedništvo – pravi su primjer jedinstvene ekipe. Danas je blistao Savo Vujović koji je efektno dobio obje partije. Mateja Popović je sjajno odigrala partiju protiv Litvanije i ostvarila pobjedu  kojom bi se ponosili mnogo jači igrači. Za dobre igre i atmosferu u ekipi, u velikoj mjeri  zaslužan je  trener Jovo Batrićević.

Naše reprezantacija ima 9 bodova i trenutno dijeli od osmog do dvanaestog mjesta. Iza nas su Rusija, Sjedinjene Američke Države, Indija… Na čelu tabele se izdvojio Azerbejdžan sa dva boda prednosti a prati ga grupa zemalja iz bivšeg SSSR-a.

Naredni protivnik je Kina koja u svom sastavu ima jednog internacionalnog majstora i fide majstora i apsolutni je favorit u ovom meču. Ali favoriti su bili i Portugal i Litvanija…

Kako god završila takmičenje ova ekipa ima budućnost i dokazuje da je Šahovski savez Crne Gore odigrao pravi potez što ih je poslao na ovo jako takmičenje.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com