NEVRIJEME NAPRAVILO PRAVI HAOS: Željeznički saobraćaj obustavljen, nema struje širom Crne Gore - Volim Podgoricu

NEVRIJEME NAPRAVILO PRAVI HAOS: Željeznički saobraćaj obustavljen, nema struje širom Crne Gore

Saobraćaj na magistralnom putu Podgorica-Nikšić, koji je zbog većeg odrona u mjestu Zagorak bio obustavljen, sada se normalno odvija.

Zbog mokrih i klizavih kolovoza i smanjene vidljivosti, savjetuje se oprezna vožnja.

KOLAŠIN BEZ STRUJE: Veliki broj kvarova širom zemlje

Podsjetimo, saobraćaj je bio preusmjeren za putnička vozila starim putem preko Bogetića.

Ipak, došlo je do nove obustave, ali na putu preko Mokre Njive prema Gornjem Polju.

Saobraćaj je zbog poplava obustavljen do daljnjeg, a vozila se preusmjeravaju obilaznicom.

Miločani i Zavrh “odsječeni” od grada

Kako nam je javio naš čitalac, haotično je stanje i u Miločanima i Zavrhu, pa se od tih naselja do grada i ne može doći.

Najkritičnije je od Brezovačkog mosta do skretanja za Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ Brezovik, gdje se Zeta izliva u velikim količinama, pa je na pojedinim mjestima i po pola metra dubine.

Obustavljen i željeznički saobraćaj na putu Nikšić-Podgorica

Na pružnom prelazu Nikšiću-Podgorica došlo je jutros do odrona u mjestu Šobajići, a saobraćaj je u prekidu.

Voz koji je krenuo u 6.20h iz Nikšića za Podgoricu vraćen je nazad.

Tokom dana očekuje se da će saobraćaj biti normalizovan.

VIDEO: Pune ruke posla za nikšićke vatrogasce

Velike padavine koje su zadesile naš grad i državu posle duže suše, izazvale su brojne nevolje, naročito vozačima.

To je bio razlog što su kod Brezovačkog mosta vozila ostala zaglavljena, pa je morala da reaguje nikšićka Služba zaštite i spašavanja.

Veliki broj kvarova: Nema struje širom zemlje

Kompletno područje kolašinske opštine trenutno je bez struje, jer je usljed ekstremno loših vremenskih uslova došlo je do oštećenja na mreži, saopšeno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

“Ekipe su na terenu i pokušavaju da lociraju kvar na dalekovodu 35kV ‘Mojkovac – Kolašin’, nakon čega bi uslijedila sanacija. Ekipe ulažu vanredne napore na terenu s obzirom aktuelne vremenske uslove”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Dodaju da su ekstremno loši vremenski uslovi, intenzivne padavine i olujni udari vjetra, uzrokovali i brojna oštećenja naročito na ruralnom području Podgorice, Danilovgrada i Tuzi. Na području Zete bez napajanja su, kako je saopšteno, Golubovci, Mojanovići, Mataguži, Trešnjica, Balijače, Berislavci, Bijelo Polje, Ponari …

Bez struje je i kompletno područje Vranjine. Trenutno je bez električne energije I kompletno područje Lješanske nahije. Olujni vjetar izazvao je, dodaju iz CEDIS-a, i oštećenja na mreži sa koje se napajaju Bioče, Ubli i područje Lijeve Rijeke.

Ekipe CEDIS-a su, kako navode, aktivne i u Malesiji, koja je bez napajanja, osim centra Tuzi.

U Danilovgradu su bez struje i tri dalekovoda sa kojih se napaja ruralni dio danilovgradske opštine (Bandići, Zagarač, Gruda, Kopito Petrovića, Begovine, kao i Branilovica, Jelenak, Đurovići, Grlić, Orja Luka, Sladojevo Kopito, Bare Šumanovića, Kujava, Frutak, Viš, Tunjevo, Ostrog, Vinići, Mosori, Kujava, Zagorak…)

“Olujni vjetar izazvao je i brojna oštećenja na niskonaponskoj mreži. Molimo korisnike za strpljenje jer ulažemo maksimalne napore kako bi oštećenja bila u što kraćem roku sanirana”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Volim Podgoricu/Onogost.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com