MAKRON: NATO je na samrti, a EVROPA na ivici ponora - Volim Podgoricu

MAKRON: NATO je na samrti, a EVROPA na ivici ponora

Francuski predsjednik Emanuel Makron dao je dramatičan intervju za The Economist, u kojem je kazao da je NATO na samrti, a Evropa na ivici ponora.

Makron je u intervjuu za The Economist upozorio članice Evropske unije da se više ne mogu osloniti na SAD, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica NATO-a.

“Moždana smrt NATO-a”

“Ono što trenutno prolazimo može se opisati kao moždana smrt NATO-a. Evropa se nalazi na ivici ponora”, kazao je Makron pa dodao kao Evropa mora početi strateški razmišljati o samoj sebi kao o geopolitičkoj sili.

“U suprotnom Evropa više neće kontrolisati vlastitu sudbinu”, rekao je Makron.

On je dodao da su do sada Amerika i Evropa dijelili interese te da se on neumorno trudio održati dobre odnose s predsjednikom Donaldom Trampom.

No, smatra kako Amerika po prvi put ima predsjednika koji “ne dijeli našu ideju o evropskom projektu” i da su, čak i ako Tramp ne pobjedi na sljedećim izborima, istorijske tekovine učinile svoje i razdvojile stare saveznike.

Agencije

2 komentara

  1. It’s really a awesome as well as useful bit of data. I’m satisfied that you just shared this particular helpful information around. Make sure you stop us updated like this. We appreciate you revealing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com