Home / NOVOSTI / Društvo / POPRAVLJA SE STANJE: Situacija značajno bolja nego prethodnih dana

POPRAVLJA SE STANJE: Situacija značajno bolja nego prethodnih dana

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o trenutnom stanju izazvanom ekstremnom meteorološkom situacijom i ocijenila da je sistem funkcionisao u punom kapacitetu, sinhronizovano i u skladu sa procedurama, saopštio je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić na pres konferenciji nakon današnje sjednice Vlade.

U tom kontekstu, ocijenjeno je da su  najava Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i upozorenje Direktorata za vanredne situacije  MUP-a nadležnim služabama i građanima  dale značajan doprinos blagovremenoj reakciji.

Pravovremenom i adekvatnom  intervencijom  lokalnih službi  zaštite i spašavanja, komunalnih preduzeća na lokalnom nivou, šteta izazvana složenom meteorološkom situacijom je svedena na minimum.

Ocijenjeno je da su  sve službe  adekvatno  i profesionalno reagovale i u gradovima u kojima je bila najkritičnija situacija: Nikšiću, Danilovgradu, Herceg Novom, Šavniku, Kolašinu i Mojkovcu, a u saniranje posljedica poplava  su se uključili i pripadnici privatnog sektora, kao i jedan broj građana. Mulić je ovom prilikom istakao da su danas na terenu u Kolašinu i pripadnici Vojske Crne Gore.

Generalni direktor Mulić je  informisao da je prethodnih dana došlo do porasta vodostaja rijeka Morače, Bojane i Zete.

Prema njegovim riječima, trenutno je situacija značajno bolja nego što je bila prethodnih dana, voda se povlači,  Skadarsko jezero je mirno, tako da je u ovom trenutku opasnost od poplava u priobalnom području Skadarskog jezera svedena na minimum.

Pripadnici službi zaštite i spašavanja i Direktorata za vanredne situacije MUP-a će i dalje, s punom pažnjom pratiti situaciju na terenu, i u skladu sa raspoloživim materijalno-tehničkim  i ljudskim kapacitetima  i narednih dana raditi profesionalno kako bi se izborili sa  svim izazovima koji su proistekli nakon obilnih kiša.

Kada su u pitanju štete, tek će se utvrđivati, na osnovu procjena na lokalnom nivou, zaključio je Mulić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com