“Karbon”: Odbrana traži izuzeće Katnića, Vukčević i Stankovića - Volim Podgoricu

“Karbon”: Odbrana traži izuzeće Katnića, Vukčević i Stankovića

Ročišta u predmetu Karbon, u kojem je biznismen Duško Knežević označen kao organizator, odloženo je za 12. decembar.

Odbrana traži izuzeće specijalnih tužilaca Lidije Vukčević, Milivoja Katnić i v.d. Ivice Stankovića.

Advokati odbrane smatraju da sje Vukčević uskratila pravo odbrani da prisustvuje saslušanju svjedoka, iako je on to tražio.

Branilac predsjednika Atlas grupe, advokat Nemanja Jolović, smatra da Knežević nije zakonito pozvan iako su znali njegovu adresu u Londonu.

Knežević je, u slučaju Global karbon, označen kao organizator četvoročlane kriminalne grupe koja mu je svojim djelovanjem pribavila imovinsku korist od 1,9 miliona eura.

Tužilaštvo je, tokom konferencije održane krajem januara, u razrađenoj šemi objasnilo kako su IBM i Atlas banka posredstvom „Global Karbona“ omogućavali kreditno zaduženjevećem broju povezanih osoba i firmi za kupovinu karbona.

Kako je tada saopšteno, Knežević se sumnjiči da je sačinio kriminalni plan da formira pravna lica na teritoriji Crne Gore, čiji su osnivači povezana pravna lica i poslovne banke koje u ta pravna lica ulažu sopstvena novčana sredstva, koja će biti korišćena na nezakonit način.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, karbon nikad nije kupljen, krediti su završili kao depoziti povezanih pravnih lica u Francuskoj i na taj način izbjegnuto je plaćanje poreza i doprinosa.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com