UBISTVO JOVANA KLISIĆA: Saslušan Đurović! U Bar stigao neposredno prije napada - Volim Podgoricu

UBISTVO JOVANA KLISIĆA: Saslušan Đurović! U Bar stigao neposredno prije napada

 Baranin Jovan Đurović, koji je nedavno teško ranjen u pucnjavi u Holandiji, saslušavan je u okviru istrage o ubistvu svog sugrađanina Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića, piše Dan.

Čim se njegovo zdravstveno stanje stabilizovalo, holandske vlasti su uputile Đurovića u Crnu Goru. Razlog za to bila je procjena nadležnih da on predstavlja opasnost po bezbjednost u toj zemlji. Đurović je u Bar stigao neposredno prije napada u kojem je Klisić ubijen, a Gardašević ranjen. Po dolasku u Bar istog dana je viđen u jednom lokalu u društvu dvije osobe.

Jovo Đurović je brat pokojnog Luke Đurovića, koji je slovio za vođu najjačeg barskog kriminalnog klana. Prema policijskoj evidenciji, on je nakon bratove pogibije zauzeo visoko mjesto u toj kriminalnoj grupi. Istražitelji provjeravaju navode da se Đurović u Bar vratio svega dan prije napada na Klisića i Gardaševića, koji su označeni kao pripadnici njemu suprotstavljenog klana, budući da su bliski sa kriminalnom grupom kojuje predvodio Armin Muša Osmanagić.

Nakon ubistva u Baru, inspektori su u naselju Bjeliši, iznad pruge, pronašli zapaljeni automobil “Seat” za koji se sumnja da su ga koristili napadači. Utvrđeno je da je taj automobil prethodno ukraden u Beogradu.

Policija je iz vozila izuzela više tragova koji su upućeni na vještačenje kako bi se provjerilo da li su napadači ostavili dokaze na osnovu kojih bi mogli biti identifikovani.

Nakon ubistva Klisića i ranjavanja Gardaševića, policija je saslušala više osoba, uglavnom pripadnika kriminalne grupe koju je predvodio Luka Đurovia, a u kojoj je poslije njegove pogibije vođstvo, navodno, preuzeo Alan Kožar, koji je u bjekstvu.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com