KNEŽEVIĆ: Ko ne podrži proteste DF-a, izdao je opoziciju - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆ: Ko ne podrži proteste DF-a, izdao je opoziciju

Na sjednici Predsjedništva DNP-a jednoglasno je usvojena odluka da treba pristupiti širokoj organizaciji predstojećih protesta, koji bi rezultirali formiranjem tehničke Vlade, zaustavljanjem političkog terora nad liderima opozicije uz stvaranje fer i demokratskih uslova za održavanje parlamentarnih izbora 2020. godine, saopšteno je iz te stranke. Apostrofirali su da je sve osim podrške protestima DF-a opoziciona izdaja. .

Takođe je istaknuto da DNP i DF smatraju da ti protesti treba da predstavljaju demokratski iskorak ne samo DF-a i ostalih progresivnih političkih partija u Crnoj Gori, nego i nevladinih organizacija, naprednih političkih pokreta i slobodnih intelektualaca zainteresovanih za demokratizaciju crnogorskog društva.

“Na Predsjedništvu je ocijenjeno da afere, koje svakodnevno potresaju naše društvo, a čiji su glavni akteri nosioci najviših državnih funkcija, predstavljaju najbolji dokaz o zarobljenoj i korumpiranoj privatnoj državi, u kojoj se progone svi koji se suprotstave čelnicima režima”, navodi se u saopštenju.

Zato Predsjedništvo smatra da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg građani Crne Gore, ne bi izašli na proteste.

“Posebno je istaknuto da odgovornost za uspjeh protesta snosi cjelokupna opozicija i da nijedan politički subjekt svojom sebičnošću i uskopartijskim interesima, baziranim na mogućim ponudama DPS-a, nema pravo da se distancira ili opstruira organizaciju protesta koji su neminovnost”,navodi se u saopštenju.

Zbog toga je, kako je saopšteno, DF povukao istorijski potez ponudivši svima na opozicionom bloku da budu dio organizacije protesta i da svojom iskrenošću i prisustvom doprinesu njihovom uspjehu.

“Sve drugo bilo bi označeno kao podrška aktuelnom režimu i opoziciona izdaja, koju im građani neće oprostiti.”

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com