Vučić: Ništa bolje nijesmo smislili na Balkanu u prethodne tri decenije - Volim Podgoricu

Vučić: Ništa bolje nijesmo smislili na Balkanu u prethodne tri decenije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom dogovora sa premijerima Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, o takozvanom “malom Šengenu”, da “ništa bolje nijesmo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina”.

Navodeći da je ponosan na taj dogovor, Vučić je ocijenio da se radi o “ogromnim” promjenama koje, kako je naveo, “mnogi ljudi u ovom trenutku i ne razumiju”.

“Ovdje nema nijedne stvari koja može bilo kome da smeta. Ovo su krupne promjene, i znam da to baš i nije popularno u mojoj zemlji, ali se ne sjekiram. Nema tu nikakvih Jugoslavija, ima samo boljeg i kvalitetnijeg života za građane. Možda ovo nama neko uništi, ali će to svakako biti budućnost”, kazao je Vučić u Ohridu.

Upitan da li bi prihvatio neku alternativu za punopravno članstvo u EU, Vučić je rekao da su Srbija i ostale zemlje regiona na evropskom putu, ali i da ne zavisi sve od njih samih.

“Svi hoćemo da budemo dio EU, to se nije promijenilo, ali ne zavisi sve samo od nas. Nemamo drugi put osim evropskog ali najvažniji put za nas je život naših građana. Mi smo na evropskom putu ali imamo oči, uši i umijemo da živimo realan život. Ono što tražimo od EU je samo da kažu šta hoće sa nama, ništa više”, kazao je predsjednik Srbije.

Najavio je da će preksjutra na tu temu razgovarati u Parizu sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom.

“Uz dozvolu Zaeva i Rame, pitaću Makrona ono što je važno za njih kao i za mene, moliću za podršku na našem evropskom putu i za ovaj projekat jer ništa bolje nijesmo smislili na Balkanu prethodnih 30 godina, dobili tu podršku ili ne”, rekao je Vučić.

1 komentar

  1. Thanks so much pertaining to giving me an update on this subject on your website. Please understand that if a completely new post becomes available or in case any improvements occur on the current submission, I would be interested in reading more and knowing how to make good using of those strategies you talk about. Thanks for your time and consideration of others by making this web site available.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com