Home / NOVOSTI / Penzioner poklonio kuću djeci oboljeloj od raka

Penzioner poklonio kuću djeci oboljeloj od raka

Zoran Kocić iz Novog Sada poklonio je na Svjetski dan dobrote svoju vikendicu na Popovici Nacionalnom udruženju roditelja djece oboljele od raka (NURDOR) u želji da taj objekat bude oaza mira i oporavka za mališane poslije završetka liječenja.

Predsjednica NURDOR-a Joland Korora kaže za ’’Blic’’ da je jučerašnje potpisivanje Ugovora o poklonu bilo prepuno emocija zato što je, kako kaže, čika Zoran jedan divan i veličanstven čovjek koji je rukovodeći se rečenicom oca Mitrofana ’’da je naše samo ono što poklonimo drugima’’, odlučio da uljepša život djeci i roditeljima koji se bore protiv opake bolesti.

“I dalje me drže nevjerovatne emocije. Prilikom potpisivanja ugovora zajedno smo plakali i mi iz NURDOR-a i Zoran Kocić i njegova saputnica Sofija Bajić i od sada su oni dio velike porodice naše organizacije. Budući da veoma skromno žive, praktično su nam dali svoj život i na tome im neizmerno hvala”, priča nam Korora.

Kuću gradio sa ocem

Bolešljivi i skromni Zoran Kocić, koji prima tek 15.000 dinara penzije, kaže da mu je bila želja da vikendicu koju je sa ocem zidao 60-ih godina prošlog vijeka pokloni nekoj organizaciji koja radi sa djecom.

“Ja imam odraslu djecu, a moja Sofija i ja više ne možemo da se brinemo o vikendici niti da je održavamo. Razmišljali smo kome bi takva jedna donacija najviše koristila i odmah smo se sjetili NURDOR-a i djece koja se bore sa opakom bolesti. Nismo se više dvoumili ni trenutka i pozvali smo ih i saopštili šta nam je namjera da uradimo”, priča za Blic skromni čika Zoran, ne krijući suze.

Kaže i da su mu osjećanja podijeljena jer mu je sa jedne strane žao zato što se ’’rastaje’’ od vikendice koju je zajedno sa ocem gradio, a sa druge strane mu je izuzetno drago i radostan je što će barem malo usrećiti djecu.

“Imao sam samo dvije želje u vezi sa ovom donacijom. Jedna je da ta vikendica ostane u trajnom vlasništvu NURDOR-a, odnosno da u ugovoru stoji da ne može da se otuđi, a druga je da negdje na samom objektu bude mala diskretna tabla da je to zadužbina moga oca i mene”, ističe Kocić.

Nikada nije htio da je proda, samo da je pokloni

Njegova životna saputnica Sofija kaže da je Zoran od samog početka insistirao na tome da vikendicu pokloni, a ne da je proda.

“On je oduvijek bio okrenut ka djeci i generalno ljudima i želio je da pomogne. Saopštio mi je da želi da pokloni vikendicu i ja sam se sa tim složila i samo pomagala oko ’’tehničkih’’ detalja zato što se moj Zoran slabije kreće”,  priča Sofija.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com