Podgoričanin Marko Šofranac će robijati godinu dana - Volim Podgoricu

Podgoričanin Marko Šofranac će robijati godinu dana

Sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Nada Rabrenović osudila je Podgoričanina Marka Šofranca na godinu zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Pripadnici podgoričkog Centra bezbjednosti pronašli su u avgustu, prilikom pretresa u jednom podgoričkom kafiću, kozmetičku torbicu sa dva pištolja pored Šofranca.

Okrivljeni je ranije pred Rabrenovićevom priznao da su pištolji njegovi, iako je prethodno pred višim državnim tužiocem negirao krivično djelo.

Osnovni državni tužilac Nikola Boričić tražio je ranije u završnoj riječi da se Šofranac, u skladu sa zakonom osudi, s obzirom na to da je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

On je od sudije tražio da mu oduzme oružje i produži pritvor u spuškom zatvoru, gdje se nalazi od avgusta, kada je uhapšen.

Šofranac je ranije kazao da je kupio dva pištolja za potrebe samoodbrane, nakon što su mu pripadnici policije više puta saopštili da mu je život ugrožen.

Njegov pravni zastupnik – advokat Damir Lekić tražio je ranije od sutkinje da bude što blaža prilikom izricanja presude Šofrancu, s obzirom na to da je priznao krivično djelo i da je pištolje kupio u namjeri da zaštiti svoj život

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com