PODGORICA: Saslušana Rina Ivančević! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Saslušana Rina Ivančević!

Doskorašnja pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma Rina Ivančević, saslušana je danas u Višem državnom tužilaštvu u svojstvu svjedoka, u okviru istrage korupcije u tom vladinom resoru.

Svoja saznanja o tom slučaju saopštila je tužiocu Zoranu Vučiniću.

Ivančević je nedavno razriješena je sa funkcije vršioca dužnosti generalne direktorice Direktorata za inspekcijski nadzor i licenciranje u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

To je učinjeno nekoliko dana nakon što su, zbog sumnje da su primili mito, uhapšeni građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić, kojima je bila direktno nadređena.

Inspektori su lišeni slobode nakon emisije na Televiziji Vijesti, tokom koje je emitovan video snimak reketiranja biznismena Boška Nenezića, kome su ti inspektori obećavali da će nesmetano moći da nastavi gradnju na svom objektu u Budvi, uprkos istekloj dozvoli.

Ivančević je u istoj emisiji kazala da je šokirana i da se osjeća ružno, nakon odgledanog snimka.

“Mi smo čuli priče, ali nije bilo konkretnih dokaza”, rekla je ona tada novinaru Petru Komneniću.

Na pitanje – da li osjeća odgovornost zbog ponašanja inspektora, odrečno je odgovorila.

“Ne, jer su inspektori samostalni u svom poslu… Ukoliko nađete administrativni propust u mom radu, ja ću snositi odgovornost… Sa njima mogu da komuniciram na sastancima i eventualno kad me oni pozovu ako nešto ne znaju”, kazala je tada.

Ministar Pavle Radulović podnio je ostavku dan nakon emitovanja snimka navodnog reketiranja.

Vijesti

2 komentara

  1. I have to show some thanks to the writer for bailing me out of such a difficulty. After looking out through the world-wide-web and finding techniques which were not beneficial, I figured my entire life was over. Existing without the answers to the difficulties you’ve fixed all through the article is a crucial case, as well as the kind that might have badly affected my career if I had not come across your blog post. Your own talents and kindness in maneuvering the whole thing was precious. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t come upon such a point like this. I am able to at this time look forward to my future. Thanks a lot so much for this professional and sensible help. I will not be reluctant to recommend the blog to any person who ought to have recommendations about this area.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com