Lakić se plaši za bezbjednost zbog RAZOTKRIVANJA zvaničnika i policijskih službenika - Volim Podgoricu

Lakić se plaši za bezbjednost zbog RAZOTKRIVANJA zvaničnika i policijskih službenika

Ni nakon skoro tri mjeseca nema odluke o tome da li će Dejan Lakić biti izručen Crnoj Gori.

Ovaj Danilograđanin uhapšen je 21. avgusta u Beogradu po međunarodnoj potjernici zbog sumnje da je dio kriminalne grupe osumnjičene za utaju poreza.

Neizvjesno je i kada se odluka o njegovom izručenju može očekivati jer se Viši sud u Beogradu oglasio nenadležnim za ovaj slučaj.

“Sud je donio rješenje kojim se oglasio funkcionalno nenadležnim za postupanje po molbi Ministarstva pravde Crne Gore za izručenje D.L. i određeno je da se nakon pravosnažnosti rješenja spisi predmeta dostave Posebnom odjeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu. Rješenje je donijeto 21.10.2019.godine.”, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Na ovakvo rješenje, Lakić se žalio, zbog čega se predmet sada nalazi u Apelacionom sudu u Beogradu, iz kog nam je potvrđeno da su razmatrali slučaj i da će svoju odluku naknadno saopštiti.

“Predmet je ovaj sud zadužio 7. novembra i da je 12. novembra održana sjednica vijeća. Nakon izrade pismenog otpravka odluke i ekspedovanja iste iz suda, Apelacioni sud će izdati saopštenje imajući u vidu da je isti predmet bio propraćen u sredstvima javnog informisanja”, saopšteno je iz Apelacionog suda u Beogradu.

Televizija Vijesti nezvanično saznaje da se Lakić protivi izručenju Crnoj Gori, jer se plaši za svoju bezbjednost.

On je osumnjičen nakon pokretanja akcije “Klap”.

Grupa, kojoj navodno i on pripada, tereti se za da je utajom poreza oštetila budžet za nekoliko miliona eura.

Široj javnosti postao je poznat kada je nakon bjekstva, na društvenim mrežama i u medijima počeo da iznosi detalje u vezi sa slučajem za koji ga tereti tužilastvo.

Istovremeno je iznio niz teških optužbi na račun brojnih crnogorskih zvaničnika i policijskih službenika, tvrdeći da su i oni umiješani u ovu aferu.

TV Vijesti/Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com