Home / NOVOSTI / Društvo / Kakvo nas vrijeme čeka u NOVOGODIŠNJOJ NOĆI i da li će biti SNIJEGA? Evo kada stižu PRVE PAHULJE

Kakvo nas vrijeme čeka u NOVOGODIŠNJOJ NOĆI i da li će biti SNIJEGA? Evo kada stižu PRVE PAHULJE

Predstojeća zima na Balkanu biće dosta toplija nego lani, a snijega i “debelih minusa” nema ni na vidiku, najavljuju meteorolozi.

Ove zime – kako se prognozira – pašće drastično manje snijega nego prošle godine. Prve pahulje u višim krajevima očekuju se oko 5. decembra, a prema trenutnim prognozama, Nikoljdan i Novu godinu dočekaćemo bez snijega.

Prema svim pokazateljima zima neće biti oštra i biće suvlja nego inače. Prve pahulje u višim predelima, mogle da padnu između 5. i 12. decembra, kada se očekuje i pad temperature.

Po statistici, već godinama poslednja sedmica novembra je vrijeme kada padne prvi snijeg, ali to ove godine neće biti slučaj. Sve do kraja novembra neće biti većih zahlađenja, jer nam sa Atlantika i Mediterana stiže topao vazduh. Početkom decembra doći će do postepenog pada temperature i postoji mogućnost da će uz kišu pasti i po koja pahulja snijega, ali se neće dugo zadržavati.

Meteorolozi smatraju i da ćemo do kraja novembra uživati u lijepom vremenu i temeperaturama do 20 stepeni.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com