Stoltenberg najavio: Kontrahibridni tim NATO-a u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Stoltenberg najavio: Kontrahibridni tim NATO-a u Crnoj Gori

NATO kontrahibridni tim za podršku ove sedmice boravi u Crnoj Gori, kazao je danas u Briselu generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, govoreći o borbi sa hibridnim prijetnjama sa kojima se Crna Gora suočava, o čemu će biti riječi na sastanku ministara vanjskih poslova.

Prvi čovjek NATO-a danas je poručio da Evropa mora ostati ujedinjena, te apostrofirao da evropska bezbjednost leži na transatlanskoj uniji.

Stoltenberg je najavio da će se lideri zemalja članica NATO za dvije sedmice sastati u Londonu.

On, povodom obilježavanja 70 godina Alijanse, kaže da je NATO od osnivanja samo jačao.

“Trebaju nam jaka EU i NATO. Alijansa nastavlja da se suočava sa strateškim izazovima, borimo se protiv hibridnih prijetnji, ključni smo igrač u borbi protiv terorizma…”, jasan je Stoltenberg.

On je najavio da će danas biti riječi i o Rusiji, usponu Kine, budućnosti kontrole oružja…

Izvor: 

1 komentar

  1. I actually wanted to make a small note to thank you for those stunning information you are giving at this site. My considerable internet investigation has at the end of the day been paid with reliable insight to exchange with my relatives. I would believe that we site visitors are truly fortunate to dwell in a fabulous network with many brilliant people with insightful suggestions. I feel extremely fortunate to have discovered the weblog and look forward to plenty of more brilliant moments reading here. Thanks a lot again for everything.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com