ZAPOSLENI U URGENTNOM CENTRU TVRDE: Miljenicima DUPLE PLATE mimo zakona i ODLASCI NA KRUZERE po pola godine - Volim Podgoricu

ZAPOSLENI U URGENTNOM CENTRU TVRDE: Miljenicima DUPLE PLATE mimo zakona i ODLASCI NA KRUZERE po pola godine

Zaposleni kažu da nipošto neće dozvoliti da zbog njihovog nezadovoljstva trpe pacijenti, ali da će korisiti sva zakonita sredstva da spriječe diskriminaciju u Urgentnom centru i urušavanje ugleda ove ustanove

Petnaestak zaposlenih u Urgentnom centru KCCG tvrdi da pojedinci u ovoj ustanovi, koji su, kako kažu, “miljenici nadređenih” primaju gotovo duplo veće lične dohodke od njih, kao i da im se platne liste “pumpaju” mimo zakona.

-Mi u Urgentnom centru radimo najteži posao u zdravstvu, i svi dajemo sve od sebe. Zbog toga smo ogorčeni jer se nečiji rad vrednuje više, isključivo zbog bliskosti sa onima koji prave platne liste, rekli su nam zaposleni. Oni tvrde da se plate za tri glavne sestre, koje nemaju adekvatnu školsku spremu predviđenu za te pozicije, “pumpaju” na način što im se dodaju “hitne intervencije” koje ne postoje za zaposlene u Urgentnom.

-Hitne intervencije se obračunavaju samo doktorima i sestrama koji rade u operacionom bloku. U Urgentnom centru nikada nikome to nije obračunato. Kada su u pitanju prekovremeni sati, imamo pravo do 60 sati, ne više od toga, i to je interni dogovor, kažu zaposleni koji su molili za anonimnost iz straha od revanšizma. Oni za nezadovoljstvo osoblja zbog ovakvog tretmana krive glavnog tehničara i vjeruju da menadžment, čak, i ne zna za ovu “diskriminaciju”.

On su nam na uvid dostavili i platne liste, kao dokaz za svoje tvrdnje.

Platna lista sestre u Urgentnom centru
Platna lista sa obračunatim dodacima i “hitnim intervencijama”

Na listama se vidi da je plata sestre 807 eura, dok je plata, navodno, privilegovane sestre 1.427 eura.

Ovakva raspodjela ličnih dohodaka je – kako tvrde – krivično djelo, kao i činjenica da posao za koji je predviđena visoka medicinska škola, obavljaju osobe koje imaju srednju stručnu spremu.

-Osim toga, svi znamo da se pojedincima iz Urgentnog centa izlazi u susret pa dobijaju bolovanja i godišnje odmore i idu da rade u inostranstvo i na kruzere.  Zbog svega toga ljudi koji ovdje ulažu sebe, daju isti, pa i veći doprinos, i rade izuzetno težak i odgovoran posao, su nezadovoljni, kažu naši sagovornici.

Na pitanje Portala Volim Podgoricu, da li zbog toga trpe pacijenti, oni kažu da to nikada neće dozvoliti, ali da će preduzimati sve zakonom predviđene mjere kako bi svi zaposleni u Urgentnom centru imali jedank tretman.

-Apelujemo na inspekcije zdravstva, radne inspekcije, kao i Ministaratvo javne uprave, da provjere naše tvrdnje i spriječe zloupotrebu položaja od strane pojedinaca, kojom se nanosi velika šteta Urgentnom centru, kao jednoj od najrespektabilnijih djelova zadravstvenog sistema Crne Gore, kažu zaposleni.

Međutim, iz KCCG tvrde da je – sve po zakonu.

-Zarade svih zaposlenih u Klničkom centru Crne Gore vrše se u skladu sa zakonskim propisima. Menadžment KCCG je, provjeravajući navode zaposlenih Urgentnog centra dostavljene Vašem portalu, utvrdio da su netačne, a u slučaju bilo kakve sumnje naša ustanova stoji na raspolaganju svim relevantnim institucijama za provjeru istih, navodi se u kratkom odgovoru na pitanja koja je portal Volim Podgoricu, povodom tvrdnji zaposlenih u Urgentnom centru uputio menadžmentu.

 

 

 

 

4 komentara

  1. Kardio hirurg iz KC Vukm…… je zajedno sa čuvenom humanom ljekarkom VK iz Bara pregledao besplatno člana moje porodice kada je saznao za situaciju porodični. Vlasnici hotela Princeza u Baru doniraju profesorici,kojoj je ministar Sehovic uskratio iz razloga solidarnosti sa čelnicima drpsa,desetostruko vise nego ministarstvo.
    Evo i na ovom portalu pisete o socijalno ugroženim ali malo o “našim” u CG!

  2. Postoji par nejasnoca.
    Prvo, platne liste nisu isto slikane, pa tako, npr ne mozemo vidjeti radni staz osobe kojoj pripada prva platna lista i uvecanje zarade na osnovu istog.
    Drugo, na drugoj platnoj listi mozemo vidjeti obracunat praznicni rad i jos par stavki, koje ne mogu biti “dijeljene”.
    Trece, ne znamo da li se obje platne liste odnose na isti mjesec u kom je ostvarena zarada. Uz to, na drugoj nisu slikani porezi i doprinosi.

    Svako ko malo mozga ima moze zakljuciti da ovo nisu bas cista posla i da je vjerovatno u pitanju samo frustracija nekog/e neradnika/ce koja bi za ljencarenje da prima istu platu kao neko ko zapravo radi.

    Maticni broj osobe sa druge platne liste nije dobro uklonjen, pa se nadam da ce osoba koja shvati da je njena podnijeti tuzbu protiv koga treba.

  3. A cuo sam za ovu frku sto pravi gospoja od sladoleda.
    Sladjo, radis li dostavu, treba mi rumenko. Dozivljavam transfer blama zbog tebe.
    Sramota koga sve moram zvat kolegama.

  4. Ja vjerujem da je ovo sve istina. U svakom slucaju treba provjeriti. S ovaj Sladoled je neki placenik KBCa koji zna samo da vrijedja. Nije Klinicki jedina ustanova gdje se ovo radi ! Inspekcije da rade svoj posao bilo bi hapsenja po Podgorici koliko hoces.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com