ĐURIŠIĆI: Glavni grad pokušao da postavi stubove bez našeg odobrenja - Volim Podgoricu

ĐURIŠIĆI: Glavni grad pokušao da postavi stubove bez našeg odobrenja

Porodica Đurišić koja već godinama vodi spor sa Glavnim gradom oko zemljišta u Jerevanskoj ulici na Zabjelu oglasila se danas, povodom, kako su kazali, pokušaja službi Glavnog grada da na njihovoj imovini postave stubove, bez odobenja vlasnika.

Saopštenje porodice Đurišić prenosimo integralno.

Kao i mnogo puta do sad, rukovodstvo Glavnog grada ponovo pokušava da atakuje na našu svojinu preko svojih službi.

Ovaj put moramo priznati da su prilično inovativni u izmišljanju novih metoda i razloga kako bi nas onemogućili u mirnom uživanju naše imovine. Tako su dana xx.xx.2019. godine, preko opštinske službe  Putevi doo Podgorica, pokušali da postave stubove na našem posjedu koji se nalazi na lokalitetu ulica Jerevanske i Buda Tomovića na Zabjelu, iako za to nisu imali naše odobrenje.

Za preduzimanje ovakve radnje, kad već nisu tražili našu dozvolu, pomenuti nisu ni izvršili uvid u List nepokretnosti, u kojem je upisana privremena mjera od strane  Komisije za povraćaj i obeštećenje Podgorica, koja bi u normalnoj, demokratskoj državi, imala obavezujuću pravnu snage za sve subjekte. Savremeno demokratsko društvo zasnovano je na neprikosnovenosti privatne svojine, što je propisano i članom 58 Ustava Crne Gore, koji očigledno ne važi za uzurpatore  iz Glavnog grada. Ovakvo ponašanje dotičnih pogađa i nas i građane Podgorice koji su žrtve nezakonitog postupanja Gradonačelnika i njegovih podređenih.

U namjeri da nas, ne birajući sredstva, način ni vrijeme, iznenade ili, po običaju, isprovociraju na ishitrenu reakciju, nastoje da „svršenim činom“ preduprijede neminovne posledice sada izvjesnog gubitka sudskih postupaka.

Pomenuta gospoda, uzdižući se iznad Ustava Crne Gore i njenih zakona, Evropske konvencije o ljudskim pravima i pratećih Protokola, ne vodi računa o tome da smo mi zakoniti vlasnici i faktički držaoci imovine na Zabjelu, već konstantno kidišu na nas lično i na našu svojinu, kroz zloupotrebu gradskih službi koje su osnovane da bi radile za dobro građana a ne za protivpravno nasilje koje sprovode po nalogu Gradonačelnika.

I ovaj put, kao i svaki put do sad, im poručujemo da nas svojim nezakonitim postupanjem neće ni uplašiti ni pokolebati u odbrani naše očevine do pravosnažnog okončanja sudskih sporova i upravnih postupaka koje opstruiraju orijentišući se na nasilje na terenu.

2 komentara

  1. There are some interesting points with time in this article but I do not know if I see every one of them center to heart. There is some validity but I most certainly will take hold opinion until I check into it further. Very good post , thanks and now we want a lot more! Included with FeedBurner as well

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com