Home / NOVOSTI / Društvo / SRBIJA GRADI AUTO-PUT PREMA CRNOJ GORI: Do Beograda u 2020. godini nikad BRŽE i LAKŠE

SRBIJA GRADI AUTO-PUT PREMA CRNOJ GORI: Do Beograda u 2020. godini nikad BRŽE i LAKŠE

Građani Srbije i svi oni koji prolaze kroz tu zemlju, od ovog ljeta će brže i lakše stizati do mora: u pravcima ka Grčkoj i Bugarskoj neće silaziti sa autoputa, dok će ka Crnoj Gori umjesto rizičnom Ibarskom magistralom dobrim dijelom kroz Srbiju putovati novim autoputem.

Završetkom južnog i istočnog kraka Koridora 10 turisti iz Srbije do ljetovališta u Grčkoj i Bugarskoj praktično neće silaziti sa autoputa, a od 19. decembra, kada bude otvorena dionica Koridora 11 od Surčina do Obrenovca, na raspolaganju će imati auto put Miloš Veliki sve od Surčina do Čačka, što je pravac ka crnogroskom primorju, piše Blic.

Pravi značaj izgradnje 110,8 kilometara auto-puta ove godine vozači se tako osjetiti sljedeće godine kada budu krenuli na more, a “Blic” predstavlja kako će vozači sljedeće godine stizati do ljetovališta u Crnoj Gori.

Vozači iz Beograda na putu ka Crnoj Gori će već od 19. decembra moći gotovo u potpunosti da zaobiđu ozloglašenu Ibarsku magistralu pošto će tada svečano biti otvorena još jedna dionica autoputa “Miloš Veliki” od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara.

Podsjećanja radi, saobraćaj se već odvija na tri dionice ovog auto-puta od Obrenovca do Ljiga ukupne dužine od 62,7 kilometara.

U odnosu na prošlo ljeto, sada postoje tri nove dionice – Obrenovac-Ub, Ub-Lajkovac i Lajkovac-Ljig, dok je dionica Ljig-Čačak otvorena za saobraćaj još krajem 2016. Dakle, vozačima će od Surčina do Čačka biti na raspolganju ukupno 120,6 kilometara autoputa.

Do granice sa Crnom Gorom preostalo je da se završe još dvije dionice: Preljina (Čačak) – Požega čija je izgradnja počela proljetos i najzahtjevnija dionica Požega-Boljare.

Takođe, u sastavu autoputa “Miloš Veliki” ili Koridora 11 biće i dionica Novi Beograd-Surčin na kojoj će radovi početi sljedećeg proljeća.

(Investitor)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com