Home / NOVOSTI / Društvo / ZBOG ODIGRANE PARTIJE ŠAHA PUCAO U SVOG KOMŠIJU: Esku Eroviću određen pritvor

ZBOG ODIGRANE PARTIJE ŠAHA PUCAO U SVOG KOMŠIJU: Esku Eroviću određen pritvor

Sudija za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanja Rakonjac odredila je jednomjesečni pritvor Esku Eroviću (56) iz Osmanbegovog sela zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva. Pritvor mu je određen zbog težine djela, kao i mogućeg bjekstva i uticaja na svjedoke, kazala je sudija Rakonjac, dok je branilac Erovića, advokat Vukoman Golobović, uložio žalbu na donijeto rješenje.

Prema rješenju o pritvoru, Erović je 27. oktobra, oko 15 sati, u Osmanbegovom selu kod Bijelog Polja pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu komšije Huseina Smakića, zvanog Huskara (70). Ispalio je jedan hitac, koji je Smakića pogodio u lijevu ruku i nanio mu teške tjelesne povrede. Nakon toga se uputio u nepoznatom pravcu, a službenici bjelopoljskog Centra bezbjednosti sa nekoliko terenskih vozila, s obzirom da je riječ o planinskom nepristupačnom terenu, krenuli su za njim u potragu. Brzo su ga pronašli i lišili slobode.

Kako „Dan“ saznaje, Erović je kazao da nije imao namjeru da ubije, već je ljut zbog svađe koju je prethodno imao sa Smakićem i samo je želio da ga zaplaši.

Na drugoj strani Smakić, koji u ovom kraju važi za jednog od najvećih poljoprivrednika, odnosno stočara, kaže da je sve krenulo iz jedne bezazlene situacije.

– U seoskoj prodavnici, u utorak kao često do tada, sjedjeli smo i igrali šah. Dok smo razmjenjivali fugure Erović mi je kazao u situaciji kad sam trebalo da ga matiram da sam mu navodno ukrao topa. Tu smo se sporečkali, nakon što sam rekao da nijesam. Nekako su nas razdvojili i otišli svi na svoju stranu – kazao je Smakić.

(Dan)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com