Home / PG INFO / Aktuelno / VEČERAS POČINJE 4. PFF: Na repertoaru filmovi nagrađivani u Veneciji, Kanu, Berlinu, Sarajevu…

VEČERAS POČINJE 4. PFF: Na repertoaru filmovi nagrađivani u Veneciji, Kanu, Berlinu, Sarajevu…

 

Četvrti po redu Podgorica film festival biče otvoren večeras u Crnogorskom narodnom pozorištu u 20h, uz ostvarenje „O beskonačnosti“ Roja Andersona, koji je nagrađen Srebrnim lavom u Veneciji.

Ljubiteljima filma tokom šest festivalskih dana biće prikazano 27 filmova od kojih je čak 13 premijera, a nekoliko njih spadaju u najnagrađivanija kinematološka ostvarenja ove godine. Filmovi dolaze od autora umjetničkih filmova, kao i sa festivalskih adresa: Venecija, Kan, Toronto, Sarajevo, Berlin..

Na večerašnjem otvaranju biće uručena nagrada Crnogorske kinoteke „Kino oko“ za poseban doprinos kinematografiji, snimatelju Manuelu Albertu Klaru, koji je veliko ime evropskog filma.

Četiri njegova filma biće prikazana tokom festivala kroz ciklus retrospektive, među kojima se izdvajaju Lars Von Trirovi „Nimfomanka“ i „Melanholija“ – za koju je Klaro dobio evropskog Oskara.

Na otvaranju će, pored Klara, govoriti i direktor festivala Andro Martinović i ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Podsjećamo da će se svakodnevno u podne u hotelu Centre ville održavati radionice – panel diskusije sa gostima festivala koji su akteri ili autori filmova. Takođe, predviđen je i muzički nastup srpskog glumca Sergeja Trifunovića u klubu Sejdefa u srijedu veče, koji u Podgoricu dolazi radi promocije svog filma „Ajvar“.

Sve informacije o programu festivala i rasporedu panela možete naći na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na sajtu  https://podgoricafilmfestival.me/

Organizatori PFF-a su NVO Podgorica film festival i Crnogorska kinoteka, a prijatelji i sponzori festivala su Ministarstvo kulture, Sekretarijat Glavnog grada za kulturu i sport, Filmski centar, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Crnogorsko narodno pozorište, etno džez klubu Sejdefa i hotel Centre ville.

Pozivamo vas da medijski ispratite ovaj događaj I da uživate u narednim danima uz bogat program PFF-a.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com