VLAHOVIĆ POZVAO GLAVNI GRAD: U budžet uvrstiti izgradnju parkova i groblja za kućne ljubimce - Volim Podgoricu

VLAHOVIĆ POZVAO GLAVNI GRAD: U budžet uvrstiti izgradnju parkova i groblja za kućne ljubimce

Iz nevladine organizacijae Prijatelji životinja Podgorica pozdravili su Odluku o načinu držanja kućnih ljubimaca, koju je donio Glavni grad, ali ipak ukazuju na činjenicu da taj isti Glavni grad nije obezbijedio čak ni osnovne uslove za njenu primjenu.

Direktor ove NVO Dragoje Vlahović poziva čelnike Glavog grada da u Plan budžeta za 2020. godinu obavezno uvrste izgradnju parkova za kućne ljubimce, izgradnju groblja za kućne ljubimce, za šta su, kako dodaje, inicijativu podnijeli još početkom godine. On traži i postavljanje korpi za pseći izmet, ali, kako dodaje, ne onih skupih, kao na Gorici, već da se nabavi što veći broj, po što povoljnijoj cijeni.

“Na taj način stvoriće se uslovi za sprovođenje Odluke koja je donešena. Naša organizacija je otvorena za saradnju i bilo kakav vid pomoći po ovom pitanju i bićemo uporni sve dok ove neophodne stvari ne budu realizovane”, poručio je Vlahović.

Kako je istakao, problem se ne rješava donošenjem bilo kog pravnog akta, ako za to nije obezbijeđena potrebna infrastruktura.

“Naši članovi su u prethodnih nekoliko dana obišli gotovo sve parkove i zelene površine na teritoriji Podgorice i uvjerili se u nedostatak kanti za smeće, a da ne govorimo o tome da na teritoriji grada ne postoji ni jedan park za kućne ljubimce. Tako recimo u Tološkoj šumi, jednom od najvećih parkova u Podgorici ne postoji ni jedna korpa za otpad, a kamoli da postoji korpa za pseći izmet. Dakle, hipotetički rečeno, ukoliko bi nečiji pas izvršio nuždu u Tološkoj šumi, vlasnik bi morao izmet da nosi makar kilometar daleko, do Bloka 5 i tamo ga baci u kontejner”, poručuje Vlahović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com