PODGORICA: Evo koji TAKSI je već skuplji, uskoro i ostali - Volim Podgoricu

PODGORICA: Evo koji TAKSI je već skuplji, uskoro i ostali

Dva privredna društva i osam preduzetnika ovjerilo je nove cjenovnike taksi usluga pa svi oni sada voze no novim cijenama, piše Dan.

Iz Sekretarijata za saobraćaj navode da su cjenovnike ovjerili privredna društva Vins i Lider, a od preduzetnika Miro Bojić, Milan Stanić, Rasim Softić, Ljuban Leković, Rajko Vukčević, Velizar Sinđić, Ričard Bakić i Milorad Bajčetić. Obaveza ovjere cjenovnika proistekla je iz nove Odluke o taksi prevozu koju su odbornici usvojili u gradskom parlamentuu junu, a no kojoj imaju rok do 27. decembra da usklade poslovanje.

“U proceduri ovjere su cjenovnici za 20 preduzetnika koji čine udruženje “Desetka”. Odredbama Odluke o auto-taksi prevozu definisane su minimalne i maksimalne cijene u okviru taksi tarifa. Taksi prevoznik predlaže cjenovnik usluga prevoza. Cjenovnik usluga prevoza mora biti ovjeren od strane taksi prevoznika i nadležnog organa za poslove saobraćaja Glavnog grada. Prevoznici koji imaju licencu za obavljanje auto taksi prevoza, dužni su da obavljanje djelatnosti taksi prevoza usklade sa odredbama odluke u roku od šest mjeseci od dana njenog stupanja na snagu odnosno zaključno sa 27. decembrom 2019. godine”, navode iz Sekretarijata za saobraćaj.

Novom odlukom je predviđeno i uvođenje starta.

“Usluge koje se naplaćuju su start, vožnja po kilometru i čekanje po jednom času, a cijene se razlikuju u okviru tri tarife. Kada je u pitanju tarifa 1,a to je dnevna vožnja, većina taksi djelatnika se odlučila za start u vrijednosti od 0,50 eura, odnosno za vrijednost vožnje po kilometru od 0,55 eura. Ima djelatnika koji su se opredjelili za više cijene tako da cijena usluga kompanije Venn tour (Tesla) za tarifu 1, odnosno dnevnu vožnju, start i vožnje po kilometru 0,70 eura”, navode iz Sekretarijata za saobraćaj.

Navode da je prevoznik obavezan da na vidnom mjestu u vozilu istakne ovjereni cjenovnik usluga prevoza, tako da ga putnici mogu bez teškoća pročitati.

“Ukoliko taksi prevoznik na vidnom mjestu u vozilu ne istakne ovjereni cjenovnik, predviđene su novčane kazne. Za pravno lice predviđena je kaznau vrijednosti od 150 eura do 2.500 eura dok je za odgovorno lice u pravnom licu predviđena kazna od 20 do 500 eura. Novčana kazna za preduzetnika je od 50 eura do 1.000 eura”, poručuju iz Sekretarijata.

IZvor Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com