VUČIĆ: Srbija ne bi bila bombardovana da je Putin 1999. godine bio predsjednik - Volim Podgoricu

VUČIĆ: Srbija ne bi bila bombardovana da je Putin 1999. godine bio predsjednik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas nakon sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom da su odnosi dvije zemlje odlični i da Srbija računa na podršku Rusije u svim međunarodnim organizacijama, kao što može i Rusija na srpsku podršku u njima.

Vučić je rekao novinarima u Sočiju nakon sastanka sa Putinom da Srbija nije glasala ni za jedan međunarodni akt koji je bio protiv Rusije.

On je rekao da ljudi u Srbiji “više cijene Putina nego što su cijenili neke ranije ruske lidere”.

Vučić je naveo da Srbija “ne bi bila bombardovana 1999. godine da je tada na vlasti u Rusiji bio Putin”.

“Prenio sam očekivanja o pitanju pregovora sa albanskom stranom imajući u vidu njihove najave”, rekao je Vučić govoreći o sastanku u Sočiju i dodao da albanska strana “pokušava da iskamči samo priznanje, a da Srbija ne dobije ništa”.

On je ocijenio da trgovinska saradnja dvije zemlje raste i dodao da je dobio uvjeravanja od Putina da će Srbija moći da kupi dodatne količine gasa bez obzira na razgovore Rusije i Ukrajine.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Sočiju izrazio zahvalnost Putinu za stalnu i nedvosmislenu podršku Srbiji i srpskom narodu.

Kazao je da očekuje da Putin sledeće godine prisustvuje ceremoniji povodom završetka radova na Hramu svetog Save.

“Nadam se da će sledeće godine biti u Srbiji i zajedno sa nama otvarati Hram svetog Save, jedan od najvažnijih i najvećih pravoslanih hramova u svijetu”, rekao je Vučić.

Putin je izjavio nakon susreta sa Vučićem da pozicija Rusije oko Kosova ostaje nepromijenjena, ali da je spremna da podrži kompromisna rješenja ako su u korist Srbije.

“Osnova za regulisanje problema mora da ostane Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti UN, gdje su definisana osnovna pravila rješavanja konflikta, uključujući poštovanje teritorijalnog integriteta, kao i obezbjeđivanje zakonskih interesa svih etničkih grupa u tom regionu”, rekao je ruski predsjednik na zajedničkoj konferenciji za novinare.

“Pri tom je Rusija spremna da podrži moguća kompromisna rješenja za kosovski problem, ako budu postignuta između Beograda i Prištine. Naravno da ćemo bez uslova podržati poziciju Srbije”, rekao je Putin.

On je naveo da je Vučićev i njegov današnji razgovor u Sočiju bio “veoma koristan i sadržajan”, i da će sigurno doprinijeti daljem razvoju rusko-srpskog prijateljstva i strateškom prijateljstvu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com