KLINIČKOM CENTRU ZA PLATE ZAPOSLENIH NEDOSTAJE TRI MILIONA EURA: Bez budžeta i za NOVE APARATE! - Volim Podgoricu

KLINIČKOM CENTRU ZA PLATE ZAPOSLENIH NEDOSTAJE TRI MILIONA EURA: Bez budžeta i za NOVE APARATE!

Pomoćnik direktora za ekonomsko-finansijske poslove Kliničkog centra Crne Gore Julija Pupovac kazala je na Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje da će prema predloženom budžetu toj ustanovi nedostajati oko 3.000.000 eura za plate zaposlenih, piše Dan.

Pupovac je na sjednici o budžetu istakla da KCCG nedostaje i novac za renoviranje kanalizacione mreže i zamjenu aparata.

“Kliničkom centru u narednoj godini samo za opremu i građevinske radove treba oko 3.000.000 eura. U budžetu nijesu ukalkulisana dodatna tri miliona eura za plate zaposlenih i za tu namjenu planirano je ukupno 33.000.000 eura. Imamo zastarjelu zgradu KCCG koja stalno zahtijeva nova ulaganja, tako da nam samo za rekonstrukciju četiri vertikalne kanalizacije treba 1.000.000 eura. Za narednu godinu za funkcionisanje KCCG biće potrebno ukupno 85.000.000 eura”, kazala je Pupovac.

Iz kapitalnog budžeta za narednu godinu oko 1,13 miliona eura biće izdvojeno za izgradnju tri nove klinike, adaptaciju specijalne bolnice u Risnu, kao i izgradnju doma zdravlja u podgoričkom Siti kvartu.

“Najveće povećanje od 32 miliona ide za program zdravstvene ustanove. Povećanje se najviše odnosi na zarade, ljekove i medicinska sredstva, materijalne troškove za rad zdravstvenih ustanova, projekte i preventivne programe”, kazao je direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com